Вицепремиерът Марияна Николова представи в Китай възможностите за инвестиции у нас


Вицепремиерът Марияна Николова представи в Китай възможностите за инвестиции у нас
05 Ноември 2019, Вторник


Сред участниците в събитието са френският президент Еманюел Макрон, премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис и премиерът на Сърбия Ана Бърнабич

Автор: Десант

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова присъства на официалното откриване на второто издание на Международното изложение за вносни стоки в Китай.

Форумът, който се провежда в град Шанхай, стартира с приветствена реч на президента на страната Си Дзинпин.

Освен вицепремиера Николова, сред участниците в събитието са френският президент Еманюел Макрон, премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис и премиерът на Сърбия Ана Бърнабич.

„Политиката на българското правителство в сферата на икономиката и инвестициите е насочена към това България да отговаря на високите изисквания на потенциалните инвеститори по отношение на инвестиционния климат, стабилността и предвидимостта на средата“, заяви в изказването си вицепремиерът Николова по време на първата сесия на форума.

Тя подчерта, че важен индикатор за доверието на инвеститорите в България е тенденцията чуждестранните компании да увеличават производствените си мощности.

В рамките на визитата заместник министър-председателят Марияна Николова се срещна с И Лиенхун, губернатор на провинция Дзянси. Двамата обсъдиха възможностите за развитие на двустранната търговия. В разговора вицепремиерът Николова отбеляза, че съществува неизползван потенциал за разширяване на обема и обхвата на българския износ.

Тя представи родното производство, като акцентира върху българските вина и хранителни продукти. На свой ред губернатор И Лиенхун изрази желание за увеличаване на вноса на български стоки в Китай.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки