Средновековна работилница отвори врати за ученици в русенския музей


Средновековна работилница отвори врати за ученици в русенския музей
Снимки: РИМ-Русе
04 Ноември 2019, Понеделник


Вижте какво правиха децата в нея

Автор: Десант

Средновековна работилница отвори врати на 4 ноември в Историческия музей в Русе. Тя бе разкрита в рамките на проекта „В дрехите на историята – обучение в култура“, реализиран от русенския музей с подкрепата на Министерството на културата.

Възпитаниците на Математическа гимназия „Баба Тонка“ се потопиха в епохата на средновековието като акцентът попадна върху Археологическия резерват «Средновековен град Червен» - част от обектите на Регионален исторически музей – Русе.

Учениците имаха възможност да разгледат зала «Червен» в Историческия музей и да се запознаят с експонатите, намерени при теренните археологически проучвания на обекта.

Книга на крепостите даде възможност на децата по лесен и адаптиран за техните възприятия начин да научат детайли около изграждането, предназначението и функционирането на крепостите, както и начинът на живот на хората в тях.

Във фокуса на заниманията попаднаха и средновековните занаяти – момичетата и момчетата се учиха да тъкат на станове и изработваха керамични съдове от времето на средновековието.



Допълнителен колорит в заниманията привнесоха и създадените за работилницата дрехи и аксесоари, които превърнаха децата в красиви болярки и властни боляри.

Учениците попълваха информационни листи с творчески и образователни задачи, разгръщащи темата за наследството на средните векове в региона.


В категории: Добри Вести , Средновековие

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки