АЕЦ „Козлодуй” отваря врати за всеки, който иска да види отблизо атомна централа


АЕЦ „Козлодуй” отваря врати за всеки, който иска да види отблизо атомна централа
Снимка: АЕЦ „Козлодуй”
04 Ноември 2019, Понеделник


Посетителите ще могат да разгледат информационния център, командна и машинна зала на 5-и или 6-и блок  и да проследят и измервания с мобилната лаборатория за мониторинг на околната среда

Автор: Десант

Който иска да види отблизо атомната ни централа в Козлодуй, ще може да го направи на 9 ноември (събота). Посетителите ще могат да разгледат информационния център, командна и машинна зала на 5-и или 6-и блок с водачи от АЕЦ „Козлодуй”. Те ще имат възможност да проследят и демонстрации на работа с противопожарна техника и измервания с мобилната лаборатория за мониторинг на околната среда.

„Тези, които желаят да посетят ядрен енергоблок, могат да го направят, след предварително записване на телефони 0973 7 28 30 и 0973 7 25 13 – от 9 до 15 часа в периода от 4 до 6 ноември включително. Часовете за влизане на блоковете са от 9 до 15 ч. през 30 минути, като един час преди записаното време за посещение, в Информационния център ще се извършва задължителна регистрация с документ за самоличност. За децата до 16-годишна възраст е необходимо да има пълнолетен придружител", поясняват от Първа атомна.

За своите гости в Деня на отворени врати атомната централа предоставя безплатен транспорт. На всеки кръгъл час от 8 до 14 ч. от спирка „Бриз” в Козлодуй ще има автобуси за информационния център. За пътуващите с лични автомобили е осигурен паркинг до Контролно-пропускателния пункт на АЕЦ от страната на Козлодуй, откъдето от 8 до 15 ч. ще тръгват автобуси до Информационния център.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки