Масирани проверки на риболовни инспектори по водоемите в Плевенско


Масирани проверки на риболовни инспектори по водоемите в Плевенско
Снимки: ИАРА
30 Октомври 2019, Сряда


Задечени са нарушители по реките Искър, Вит и Дунав

Автор: Десант

На 23 октомври след получен сигнал служители от сектор „Рибарство и контрол“ – Плевен са направили проверка на река Искър при с. Карлуково, съвместно с полицейски инспектор от РУ на МВР - Луковит. Заловени са 2 лица, извършващи риболов с малоразмерни мрежени уреди, тип парашут.

По време на проверката едното лице хвърля въдицата със закачения за нея малоразмерен мрежен уред във водата и се опитва да избяга. Съставени са 2 броя АУАН по чл. 35, ал.1, т.7 и 1 брой АУАН по чл. 88 от ЗРА, информират от ИАРА.

На 24 октомври при проверка на река Вит при село Крушовица е открита и извадена мрежа с дължина 15 метра и една въдица с малоразмерен мрежен уред, тип парашут. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

На 29 октомври при проверка на река Дунав при село Байкал е извадена мрежа с дължина 80 метра без същата да е маркирана. Рибата – 3 кг бяла мряна и един шаран, са освободени и върнати обратно във водата.



От началото на месеца служителите на сектор „Рибарство и контрол“ – Плевен към отдел „Централен Дунав“,  са съставили общо 25 акта за установяване на нарушения.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки