Йордан Апостолов: Ще изкоренявам всички опити за пилеене на общински средства


Йордан Апостолов: Ще изкоренявам всички опити за пилеене на общински средства
23 Октомври 2019, Сряда


Кандидатът на НФСБ за кмет на Добрич е категоричен, че в управлението трябва да влязат хора, които да не харчат с лека ръка обществен ресурс, а да се отнасят с него с внимание и грижа

Автор: Десант

„Кметът е избран от хората, той не e чиновник и не може по цял ден да си „топли“ стола! Поне за час всеки ден кметът трябва да е навън, по улиците, сред гражданите, смята Йордан Апостолов, който е кандидат за кмет на Добрич, издигнат от НФСБ.  

Има много стари грехове в управлението на общината, които не са наказани, посочва Апостолов. Например закупуването на злополучния скенер на ДКЦ 2, доведе здравното заведение почти до фалит, а според прокуратурата ставало въпрос за колективна безотговорност и затова тогавашният кмет Детелина Николова не е била санкционирана.

Друг фрапиращ пример е ремонтът на централната градска алея – единственият изход от ситуацията е всичко, направено преди пет години, да бъде изринато с багер и изградено отново. Същото се отнася и за новото отопление на Дом-паметника „Йордан Йовков“ – направено е, но липсват пари, за да се плащат текущите разходи.

Според Йордан Апостолов трябва да се направи регистър на фирмите, които могат да участват в Закона за обществените поръчки, с референции на база на дейностите, които са изпълнявали по различни проекти. Само така общината ще може да избере наистина най-добрата фирма, а не просто най-ниската офертна цена.

Липсват тротоари, осветление и транспорт до доста предприятия в града, а това всекидневно затруднява работниците и служителите. Йордан Апостолов смята, че е крайно време общината и фирмите да започнат да работят в сътрудничество, когато трябва да се изгражда инфраструктура към някое предприятие.

„Ако общината няма достатъчното средства, проектът може да бъде осъществен с общо финансиране. По този начин и самата фирма ще си пази инвестицията и ще се грижи за нея“, смята той.

Йордан Апостолов е категоричен, че в управлението трябва да влязат хора, които да не харчат с лека ръка обществен ресурс, а да се отнасят с него с внимание и грижа. Затова обещава: „Ще изкоренявам всички опити за пилеене на общински средства, всички ненужни разходи. Мандатът на един кмет на община Добрич да е около 1400 дни, ще управлявам прозрачно и гражданите ще знаят какво съм свършил през всеки един от тези дни.“

Платена публикация

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки