Известен уролог получи две награди от Българския лекарски съюз


Известен уролог получи две награди от Българския лекарски съюз
20 Октомври 2019, Неделя


Проф. д-р Иван Дечев е републикански консултант по урология

Автор: Десант

Проф. д-р Иван Дечев - известният лекар и уролог, началник на клиниката по урология в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив,  получи две награди от Българския лекарски съюз на церемонията „Лекар на годината 2019 г.“.

На събитието, състояло се на 17 октомври в столицата, бяха отличени в няколко категории най-заслужилите български лекари.

Професорът получи почетен знак и грамота в категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ - на национално ниво и беше отличен още с почетен знак и грамота в категорията „Отличен лекар от РК Пловдив“ - на регионално ниво.

Проф. Дечев е обичан и ценен не само от колегите си, но и от многобройните излекувани пациенти през десетилетията на неговата дейност. Той е републикански консултант по урология, както и консултант на медицински център за репродуктивно здраве в Пловдив. 

Завършва ВМИ – Пловдив с отличен успех и златен медал през 1979 г. Има придобити специалности по урология и онкология и диплома по обществено здраве и здравен мениджмънт. Авторитетен и обичан академичен преподавател по урология (от 1980 г.), по обща медицина и в магистърската програма по репродуктивна биология в ПУ „Паисий Хилендарски“-Пловдив. 

В момента проф. Дечев е ръководител и на катедрата по урология и обща медицина на Медицинския факултет и е директор на Департамента по езиково и специализирано обучение на Медицинския университет в Пловдив. 

Има интереси и активно работи в областта на онкоурологията, епидемиологията на злокачествените урогенитални тумори, клиничната андрология и сексуалната медицина и е преминал през разнообразни квалификации и специализации у нас и в чужбина. Член е на множество професионални организации и е автор и съавтор на монографии и учебници, както и на над 200 научни труда. Носител е и на редица други награди за учебно-преподавателска и за научно-изследователска дейност.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки