Бургаският планетариум ще прилича на популярното „бобено зърно" в Чикаго


Бургаският планетариум ще прилича на популярното „бобено зърно" в Чикаго
Визуализация: Община Бургас
16 Октомври 2019, Сряда


Посетителите в него ще могат да се „докоснат до звездите“ чрез атрактивни 2D и 3D прожекции

Автор: Десант

Очаква се Огледалният Планетариум, който започна да се изгражда до Морската гара в Бургас бързо да се превърне в емблема на морския град.

Той ще бъде разположен в зоната за обществен достъп до пристанището и ще представлява сферична метална конструкция с модерен архитектурен дизайн и осигурена достъпна среда за хора с увреждания.

Последен модел оборудване ще осигурява на жителите и гостите на Бургас възможността чрез 3D прожекции да се докоснат до магията на нощното небе и загадките на необятния Космос, които често остават скрити от очите им.

С помощта на специално разработени научни и софтуерни програми ще се разкриват тайните на звездния небосвод, за да отведат посетителите на космическо пътешествие до близки и далечни планети и галактики.

Със своя капацитет от 50 места Планетариумът ще предоставя възможност за организиране на групови посещения и провеждане на изнесени часове по георграфия, физика и астрономия на учениците от Бургас и региона.

Той ще е с 12-метров купол и чрез 2D и 3D визуализации ще показва познатия ни космос. Там децата ще получават знания по астрономия, физика и изобщо в сферата на точните науки. Със специфичната си форма бургаският планетариум ще прилича на този в Бристол и на популярното в цял свят бобено зърно в Чикаго.


„Бобеното зърно" (Cloud gate) в Чикаго

Планетариумът и Детският научен център, който вече се изгражда на първия и втория етаж в сградата на Морска гара, завършват цялостната концепция за изграждане на единен градски образователен център, в който чрез съприкосновение с науката по забавен и увлекателен начин деца и родители ще изграждат нови знания и умения.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки