Два пъти повече посетители посрещна тази година „Фестивалът на кестена“


Два пъти повече посетители посрещна тази година „Фестивалът на кестена“
14 Октомври 2019, Понеделник


В центъра на събитието бяха пъстроцветните шатри, отрупани с оригинални местни ястия приготвени от кестени

Автор: Десант

Руло от кестени, тиква с кестени, пиле с кестени, кестенови кремчета, печени и варени кестени можеха да опитат посетителите на тазгодишното осмо издание на Фестивал на кестена, организиран от дирекцията на Природен парк „Беласица“.

През тази година посетителите на кестеновия празник са поне два пъти повече от миналата, похвалиха се експертите от дирекцията на парка. За всички тях бяха отворени вратите на Историческия музей в Петрич, Парка-музей „Самуилова крепост“, къща музей „Ванга“ и античен град „Хераклея Синтика“.

В сградата на ДПП „Беласица“ беше представен филм за природното и културно наследство на парка.  Любителите на природата можеха да посетят с планински водач „Чудните водопади“, както и единственото естествено езеро „Гьолчето". 

Организаторите бяха подготвили и богата фолклорно-музикална програма с песни и танци от района на планина Беласица. В центъра на събитието бяха пъстроцветните шатри, отрупани с оригинални местни ястия приготвени от кестени.

Богатата фолклорна програма и колоритните щандове приготвени от гостоприемните домакини, направиха празника на Подгорието едно от най-вкусните и пъстри събития.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки