Патриарх Неофит се срещна с Игнат Канев


Патриарх Неофит се срещна с Игнат Канев
Снимка: Българска патриаршия
14 Октомври 2019, Понеделник


Канадският строителен магнат и филантроп от български произход бе удостоен от Светия синод с високата награда за църковни заслуги орден „Св. Кирил и Методий“ – първа степен

Автор: Десант

На 13 октомври т.г, Негово светейшество патриарх Неофит прие канадския строителен магнат и филантроп от български произход Игнат Канев в патриаршеския дом на Софийска митрополия. Домакинът поздрави още веднъж г-н Канев за високата награда на Св. синод за църковни заслуги орден „Св. Кирил и Методий“ – първа степен, който му бе връчен т.г., на 44-тия Български епархийски събор в задграничната ни епархия в САЩ, Канада и Австралия.

От своя страна, г-н Канев изказа своята огромна благодарност на Българския патриарх и на Св. Синод за високата награда, с която е удостоен. Гостът сподели и изключително добрите взаимоотношение с българския митрополит в задграничната ни епархия – митрополит Йосиф, който се труди неуморно за духовното обгрижване на сънародниците ни в Америка.

Светейшият патриарх благодари на госта за добротворството проявено към св. ни Църква, към българите в Америка, както и за помощта, която оказва на митрополит Йосиф.

Срещата завърши с благопожелания за здраве, радост и осъществяване на добрите начинания в полза на Църквата и страната.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки