Мечки обикалят селата във Великотърновско


Мечки обикалят селата във Великотърновско
Снимката е илюстративна
10 Октомври 2019, Четвъртък


Техни посещения са регистрирани и в Габрово

Автор: Десант

Кафяви мечки са слезли до три села във Великотърновско. Не са нападнати хора. Уведомени са полицията и Регионалната дирекция по горите, съобщи БНР.

Възрастната мечка е била забелязана две поредни нощи в покрайнините на великотърновското село Пушево. Първо е била в частен двор, а след това и около птицеферма в стопанския двор на селото.

„Хората са притеснени, но паника няма“, посочва пред националното радио кметският наместник на Пушево Юлия Костадинова. Тя препоръчва на хората ,да внимават, да се движат на групички и в тъмните часове на денонощието да не излизат извън територията на населеното място.

Кафява мечка е заснета от камерите и на ловните хранилки в Павликенско до селата Коевци и Върбовка. Няма поражения от посещенията на хищниците, слезли до селата.

Само преди седмица в социалните мрежи габровка съобщи, че мечка се е появила в района на математическата гимназия в Града на Рачо ковача, предизвиквайки паника сред родители и местни жители. Те на два пъти са подавали сигнал към спешния телефон 112, но оттам изобщо не реагирали, вероятно защото са помислили, че някой се шегува с тях.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки