Българчета в чужбина ще пишат писма към България


Българчета в чужбина ще пишат писма към България
Снимката е илюстративна
10 Октомври 2019, Четвъртък


С най-добрите творби от литературен конкурс за български таланти зад граница ще се издаде книга. Вижте подробностите

Автор: Десант

За шеста поредна година Фондация „Шанс за децата и природата на България“ обявява Национален литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“.

Конкурсът е за написване на кратък разказ или есе на тема „Моето писмо към България“. Тази година той е насочен към всички български деца и младежи, живеещи в чужбина.

Това е същата тема, по която миналата година писаха участниците в надпреварата, само че живеещи в България. Престижно жури (от писатели, журналисти, преподаватели) отличи финалистите, a 25-те най-добри творби бяха издадени в книга.

„След изключителния интерес от страна на младите хора към темата в миналото издание, възникна идеята да организираме литературен конкурс за български таланти зад граница. Темата и условията са същите като целта е да издадем втора част на книгата „Моето писмо към България“, която да допълва първата. Искаме да съпоставим двете книги и така да разберем повече за младите хора, които не са в страната ни, да чуем техния глас, да научим какво ги вълнува и какво мислят за България. Най-хубавото е, че по този начин връстниците им тук в България ще имат възможността да прочетат тези разкази и есета“, споделя председателят на фондацията Лилиана Славова.

Официалното награждаване на финалистите и представянето на книгата „Писмо към България от младите българи по света“ ще се състоят през месец май 2020 г.

Пълните услoвия на конкурса можете да се намерят на www.forbgkids.org.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки