Започва модернизацията на част от пътя Видин – Ботевград


Започва модернизацията на част от пътя Видин – Ботевград
09 Октомври 2019, Сряда


При реализацията на проекта ще се прилага нова схема на плащане. Вижте каква е тя

Автор: Десант

Започва модернизацията на над 54 км от пътя между Видин и Ботевград, в отсечката Видин - Ружинци. За да стартира изпълнението на проекта, правителството увеличи размера на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

При реализацията на проекта ще се прилага нова схема на плащане. Тя предвижда цялата стойност за изпълнение на строително-монтажните работи по договорите за трите участъка, на които е разделено трасето, да се разплати на изпълнителите след приключване и приемане на строителните дейности. Модернизацията на пътя ще се финансира със 796 749 500 лева през следващите четири години.
Отсечката Видин - Ружинци, която е част от направлението Видин - Ботевград, в по- голямата си част ще бъде с габарит на автомагистрала, включващ две ленти за движение в посока, аварийна лента, банкети и разделителна ивица.

В определени участъци е предвидено и изграждането на трета лента. По цялото трасе ще бъдат построени и ремонтирани редица големи съоръжения, пътни възли и др.

Направлението Видин - Ботевград (167 км) е приоритетен проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ до 2022 г., тъй като с цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от Дунав мост 2 ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус“, „Тракия” и „Струма”.

С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки