За първи път ще има „Дни на българското месо"


За първи път ще има „Дни на българското месо"
Снимката е илюстративна
09 Октомври 2019, Сряда


Производители, преработватели, кулинари и професионалисти ще си дадат среща по време на най-голямото изложение по животновъдство, което се провежда край Сливен

Автор: Десант

За първи път тази година на 11 и 12 октомври по време на най-голямото изложение по животновъдство, което се провежда край Сливен (разклона за с. Мечкарево) ще си дадат среща производители, преработватели, кулинари, професионалисти и почитатели на българското месо и месни продукти.

Програмата  на „Дните на българското месо“, които се организират от Асоциацията на месопреработвателите в България с финансовата подкрепа на МЗХГ и ДФ „Земеделие“, включва изложба на малки и средни  месопреработвателни фирми, с демонстрации и дегустации; вкусни състезания, много забавления и изненади като кулинарен конкурс „Да сготвим заедно“ на тема „Сините камъни" и кулинарно шоу „Детска фантазия“.

В рамките на събитието да първи път ще се проведе и Национален конкурс за „Майстор месар“, в който участниците ще мерят сили за обезкостяване и транжиране на месо. От това състезание за професионалисти  ще бъде излъчен национален отбор, който ще представи България на световното първенство по транжиране в Сакраменто, САЩ през 2020 г.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки