Гръцкият посланик се срещна с българския патриарх Неофит


Гръцкият посланик се срещна с българския патриарх Неофит
Снимка: Българска патриаршия
08 Октомври 2019, Вторник


По време на мандата на Григориос Василоконстандакис у нас бяха посрещнати мощите на св. Климент Охридски, както и много други мощи на светии и чудотворни икони

Автор: Десант

Преди да замине за родината си, гръцкият посланик се срещна с българския патриарх Неофит. „От работата си в България, мога да кажа, че към днешна дата перспективите пред Българската православна църква са добри”, изтъкна по време на своята визита в сградата на Софийска митрополия Негово превъзходителство Григориос Василоконстандакис.

Димпломатът сподели, че в работата си до сега винаги се е стараел да поддържа добри отношения с Българската църква. Той говори и за своя опит като посланик в Румъния и отношенията с Румънската патриаршия. На предстоятеля на БПЦ пък Негово Превъзходителство предаде поздравите и благопожеланията от името на Атинския архиепископ Йероним.

Патриарх Неофит, от своя страна, изтъкна, че отношенията между Българската църква и Атинската архиепископия са изключително братски и добри.

По време на срещата бяха припомнени и съвместните дейности по време на мандата на Негово превъзходителство - посрещането на мощите на св. Климент Охридски, както и посрещането на много чудотворни икони и мощи на светии.

В приема взеха участие и Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Светия синод, Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит и архимандрит Василий, протосингел на Софийската митрополия.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки