Стефан Иванов: София се управлява на парче


Стефан Иванов: София се управлява на парче
05 Октомври 2019, Събота


Кандидатът на НФСБ за столичен кмет посочи ясно глобалните инфраструктурни проблеми на столицата и нуждата от стратегия за разширението й на север и изток

Автор: Десант

„София се управлява на парче. Няма я онази дългосрочна визия и стратегия, която да е за повече от един мандат, която всеки един град нарича устойчиво развитие“. Това заяви в предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия Стефан Иванов, кандидат на коалиция НФСБ, БДС-Радикали, подкрепен от Движение „Демократично действие“ и „Общество за нова България“.

Той посочи ясно глобалните инфраструктурни проблеми на столицата и нуждата от стратегия за разширението й на север и на изток.

„С подкрепата на всички професионални общности, с подкрепата на гражданите на София ще инициираме един разговор за бъдещето на града в средносрочен и дългосрочен аспект. Защото София има да се развива като град предимно на север и на изток. Това развитие обаче да стане с ясна визия, за да не се случват днешните абсурди – малки улички с 10-етажни кооперации и без места за паркиране“, изтъкна Стефан Иванов.

В последвалия дебат за свършеното досега и изграждането на метрото той подчерта категорично, че единствените метростанции, които не са протекли при последните обилни дъждове са били построените преди управлението на Бойко Борисов, което е показател за качеството на извършваните дейности.

Стефан Иванов посочи три основни приоритета от програмата си за промяна на София. „Първият е образование – Столична община трябва и ние ще създадем специален фонд, който да бъде в помощ на училищата и детските градини, за да поддържат те своята материална база. Тъй като с техните бюджети не е възможно да го правят“.

На второ място Иванов изреди културата с акцент върху културния туризъм. „Целта е да изведем напред обекти, които днес са слабо посещавани, а са прекрасни дестинации. Като например Софийската Света гора – това са над 20 православни храма и манастири в околностите на София. Предвиждаме и създаването на специален туристически пакет“, каза още Стефан Иванов.

На трето място той акцентира върху обществения ред и сигурност.

Платена публикация
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки