„Обединени патриоти“ предлагат да няма финансови дарения за съдийските организации


„Обединени патриоти“ предлагат да няма финансови дарения за съдийските организации
04 Октомври 2019, Петък


От коалицията внесоха промени между първо и второ четене на Закона за съдебната власт

Автор: Десант

Единият съпредседател на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, един от секретарите – Христиан Митев и председателят на НФСБ Валери Симеонов обявиха в Народното събрание, че внасят промени между първо и второ четене на Закона за съдебната власт, които са свързани с частта относно начина на финансиране на магистратите.

Патриотите предлагат нов член, в който се забранява магистратите да получават имуществени и финансови дарения, освен следните източници: членски внос, имуществени вноски и дарения от техните членове, както и средства по програми и фондове на Европейския съюз, както и средства по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм.

Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов каза пред журналисти, че тези промени са необходими след последния скандален случаи, в който магистратът Калин Калпакчиев, който освободи убиеца Джок Полфрийман, се оказва, че има много видими следи на БХК в биографията на Калпакчиев. Чрез тази промяна смятаме, че ще се повиши независимостта на българския съд.

В мотивите на вносителите от „Обединени патриоти" се изтъква, че предлаганото допълнение цели да осигури в максимална степен невъзможността за външна намеса и да укрепи независимостта на магистратите.

„Естеството на магистратската професия, правораздаване съответно държавно обвинение и надзор за законност, налага въвеждането на определени ограничения по отношение на финансирането на професионалните сдружения на магистратите... С предлаганите ограничения на финансирането се охранява обществения интерес за безпристрастност и независимост при изпълнение на задълженията от българските магистрати" - подчертават още патриотите.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
GRAZDANIN
04.10.2019 11:29:54
0
0
MNOGO DOBRO PREDLOZENIE!NO,NE E DOSTATACHNO, ZA DA SE PROMENI VAPROSA ZA NEZAVISIMOSTA NA
SADIITE!ZA DA SE RESHI TOVA E NEOBXODIMO DA SE VAVEDE I PRJK DEMORATICHEN IZBOR NA SADIITE OT
NARODA!TAKA KAKTO SE PRAVI V STRANITE S ANGLOSAKSONSKO PRAVO!A NE DA SE NAZNACHAVAT OT POLITICHESKI ILI SASLOVNI ORGANIZATZII ILI SAVETI!TRJBVA DA SE PROMRNI CHASTA ZA PRAVOSADNATA
SISTEMA V ,,KONSTITUTZIJTA ,,NA STRANATA!BEZ DEMOKRATZIJ-NJMA SPRAVEDLIVOST!I OBRATNOTO!A KOI PO-DOBRE PAZNAVA POCHTENOSTA I PROFESIONALNITE KACHESTVA NA SADIITE OT SAMITE GRAZDANI
I NASELENIETO NA DADENO NASELENO MJSTO?!SAHTO,KAKTO E S KMETOVETE!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки