Започна пробиването на тръбата на тунел „Железница"


Започна пробиването на тръбата на тунел „Железница"
03 Октомври 2019, Четвъртък


Съоръжението ще е най-дългото по рода си, изграждано у нас

Автор: Десант

Край Симитли днес започна пробиването на тръбата на тунел „Железница", част от ЛОТ 3.1. на Автомагистрала „Струма", съобщава БГНЕС. Съоръжението ще е най-дългото по рода си у нас.

Скатът на двете отделни тръби за движение е бетониран откъм Симитли, в момента на дясната се набиват тръби за т. нар. „чадър", а на лявата само е маркиран сводът на тунела. Откъм Благоевград все още се работи по оформяне на площадката.

Със своята дължина от 2,2 км тунелът ще е най-дългият, изграждан досега в България. Двете му тръби ще се пробиват с тунелни багери, които са в базата на фирмата изпълнител в подстъпите към тунела. Те ще започнат същинската работа по пробиването на тунела на 10 октомври.

Срокът за изпълнение на проектирането и изпълнението на строително-монтажните работи на тунел „Железница“ (от км 366+720 до км 369+000) e 1060 календарни дни. 

Тунелът ще бъде оборудван с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика и т. н.

Ще бъде изграден и обслужващ тунелен път при южния портал на тунела откъм Симитли, площадка за хеликоптер, два моста над Суха река, подпорна стена и др.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки