Изложбата „Историческо величие“ тръгва на национално турне


Изложбата „Историческо величие“ тръгва на национално турне
Снимки: alternative.bg
24 Септември 2019, Вторник


Вижте подробности за инициативата

Автор: Десант

За първи път в България ще бъде реализирано Национално турне на историческото изкуство, което показва възхода и развитието на цивилизациите по нашите земи. То ще се състои от интерактивна изложба на исторически картини, съкровища, предмети и литература, които ще бъдат показани в цяла България.

Турнето започва от София и ще бъде официално открито на 7 октомври от 17  ч. за медии и официални гости, а от 8 до 12 октомври всеки, който желае, може да посети изложбата „Историческо величие“ в мраморно фоайе на НДК в София.

След това експозицията ще гостува в 27 града в страната: Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново, Габрово, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Добрич, Силистра, Разград, Търговище и Ловеч. 

Обиколката на изложбата, представяща величието на България, и чиято цел е въздигане на българския дух и култура, ще продължи до 27 юни 2020 г.



В нея са представени над 50 картини, както и огромен брой скулптури и репродукции на автентични съкровища, открити по нашите земи. По време на петте дни, в които тя ще гостува в различните населени места, са предвидени демонстрации на обичаи и традиции, запечатали мъдростта и завета на славните българските владетели.



Всеотдаденият екип, който стои зад осъществяването на тази инициатива, обещава на посетителите да се запознаят отблизо с битието на нашите предци от едни отминали времена. Ще могат да се видят и да се докоснат дрехите, които са носели, съдовете, с които са боравили и оръжия, с които са се
сражавали българите преди години.
 Различни ритуали от миналото ще заживеят нов живот, а за по-авантюристичните посетители ще има и бойни възстановки с автентични оръжия и традиционни облекла.



Изработката на експонатите е не само изключително прецизна, но тя носи в себе заразяваща любов и преклонение към славните ни предци.

Билети за „Историческо величие“ могат да се закупят на място или онлайн на www.epaygo.bg. Цените на билетите са символични - за деца до 7 г. входът е безплатен, до 18 години - цената е 5 лв., а билетът за възрастни е с цена - 10 лв.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки