Валери Симеонов: В листата на НФСБ за Бургас няма да видите нито една политическа калинка


Валери Симеонов: В листата на НФСБ за Бургас няма да видите нито една политическа калинка
23 Септември 2019, Понеделник


Кандидатите за местна власт на Националния фронт са достойни и успешни личности, каза лидерът на патриотите при представянето им пред медиите

Автор: Янко Крумов

Председателят на ПП Национален фронт за спасение на България Валери Симеонов представи кандидатите за местна власт на НФСБ за Бургас и Бургаска област.

„В тези листи няма да видите нито един начинаещ политик, нито една политическа калинка. Дай, Боже, избирателите да прозрат това и да направят своя правилен избор – да гласуват за тези, които ще променят както Бургас и общините в област Бургас, така и България. Доказали сме за изминалите четири години в Народното събрание и за изминалите две години в изпълнителната власт какво можем да правим. Доказали сме, че сме политическа сила на действието, а не на приказките“, отбеляза Валери Симеонов.


Д-р Бойко Миразчийски

Пръв беше представен кандидатът за кмет на НФСБ и водач на листата с кандидати за общински съветници за община Бургас д-р Бойко Миразчийски. Според лидера на партията той притежава качествата за достоен кмет на град Бургас.

„Потомствен лекар, бургазлия и специалист хирург. Завършва висшето си образование в Медицинска академия в София и оттогава работи в най-голямата бургаска болница – УМБАЛ – Бургас. От 2017 е изпълнителен директор на здравното заведение“, посочи още Валери Симеонов.


Милен Ненчев

Като втори в листата с кандидати за общински съветници беше посочен началникът на Регионална дирекция „Национален строителен контрол“ – Бургас Милен Ненчев.

„Той ще остане в паметта на всички българи с това, че успя да събори т.нар. „кървава чешма“ в село Търнак, издигната в чест на терористите, които взривиха вагона за майки и деца на гара Буново през 1985 година. Това костваше освобождаването от поста му през 2010 година“, отбеляза лидерът на НФСБ.


Ивайло Вагенщайн

На трето място е Ивайло Вагенщайн, който е с три висши образования, завършил е специалностите „Ядрена енергетика”, „Комуникация и електронизация на възобновяеми енергоизточници” и „Съдебно-инженерна техническа експертиза и техническа безопасност”.

В момента се занимава с частен бизнес. От 2011 г. до 2015 г. е бил общински съветник в Оряхово, като от 2011 до 2013 г. е бил председател на Общинския съвет там. Към този момент е общински съветник от НФСБ в Бургас.
Баща е на четири деца.


Васил Камберов (вдясно на снимката)

Васил Камберов е едно от най-разпознаваемите лица в листата, името му е известно на бургазлии като областен лидер на СДС по време на най-силния период на Съюза на демократичните сили в местен и в национален план от 1998 до 2007 година. Той е на четвърта позиция.

Има висше образование, завършил е специалността „Управление на туризма“. Бил е директор на Международен младежки център „Приморско“, както и директор на Верига за младежки туризъм "Орбита" ЕАД София.

От 1998 г. до 2001 г. е заместник областен управител на Бургаска област, а от 2001 г. до 2002 г. – областен управител. През периода 2006-2007 година е заместник-председател на НИС на СДС. В момента се занимава с частен бизнес.


Антон Стоянов

Пети в листата е Антон Стоянов. Роден в Бургас, магистър по право. Работил е като юрисконсулт в различни търговски дружества, а от 2003 г. до настоящият момент работи като адвокат. През периода от 2005 г. – 2019 г. е бил член и зам.-председател на Районна избирателна комисия и в Общинска избирателна комисиа  в Бургас. Семеен, с едно дете.


Севдалина Пенева

На шесто място е Севдалина Пенева, разследващ журналист, главен редактор на националния седмичник „Десант“ от 2010 г. до 2016 г., в момента – главен редактор на регионалния офис на телевизия СКАТ в Бургас.

Журналист на годината за 2007 г. на Българската асоциация на регионалните медии. Нейни публикации влизат в учебниците по журналистика. Пример в това отношение е разследването на скандала с имоти в Приморско, раздавани на роднини на висши магистрати от тогавашния кмет Димитър Димитров.

Тя е сред учредителите е на ПП „Национален фронт за спасение на България“. Семейна, с две деца.

На седма позиция е Делян Иванов, възпитаник на Бургаския свободен университет, юрист по образование, от 2001 г. - до този момент работи като адвокат. През периода от 2007 г. – 2015 г. е избиран в два последователни мандата за общински съветник в Общински съвет - Бургас. През периода 2011-2015 г. е заместник-председател на групата общински съветници на НФСБ.

Следва проф. д-р Радостин Долчинков, декан в Центъра по информатика и технически науки (ЦИТН) в Бургаския свободен университет. През 2005 г. му е присъдено научно звание професор по научната специалност “Машинознание и машинни елементи”.

Петър Андонов, девети в листата, е роден в Бургас, завършил е Военна академия "Г.С.Раковски" в София, специалност "Управление на формированията от военновъздушните сили". Заема различни длъжности в Българската армия, има офицерски чин.

През последните 10 години работи в сферата на туризма. Към настоящия момент е Управител на хотел в Курортен комплекс "Слънчев бряг". Женен, с две деца.

Георги Ваташки, десети в листата на НФСБ, е по образование историк. Част от екипа на флагмана на патриотичния печат – вестник „Десант“. Работил е като системен администратор в Община Бургас, бил е управител и поддръжка на компютърна фирма. В момента е IT поддръжка и специлист продажби в голяма частна компания.

На 11-то място е Коста Влъчков – филолог, преподавател по английски език в Професионалната гимназия по туризъм в Несебър.

Следват Янчо Милев, моторист на рибарски кораб, Ивайло Стаматов, член  на Управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел Футболен клуб „Нефтохимик“ Бургас, Марияна Лефтерова, секретар на Националната контролна комисия на Национален фронт за спасение на България. Семейна, с едно дете, Боян Дяков, мениджър в автосалон, Вълчо Чайков, частен бизнесмен.

Кандидатът за кмет на община Камено от листата на НФСБ е Иван Кузманов, а кандидатът за кмет на град Черноморец – Станислав Тодоров, който е и водач на листата с общински съветници в град Созопол. Кандидатът за кмет на село Дебелт отново е Иванка Ангелова, а на село Винарско – Галя Георгиева.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Г.Петров
01.10.2019 16:29:58
0
0
Оле Камберов...Областен управител при Костов разбирай наместник на премиера тук в най мракобесния период когато тук се приватизираше и обезглавяваха наред заводи и работни места.Кадруваше се а Данчо Ментата безчинстваше.А познайте какво беше поведението на Камберов...Сега пляснаха с ръце и се прегърнаха,"браво"
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки