Министър Вълчев: Една трета от първолаците не знаят български


Министър Вълчев: Една трета от първолаците не знаят български
16 Септември 2019, Понеделник


Протестът пред министерството, насрочен за първия учебен ден, е политически, категоричен е той

Автор: Десант

От 60 000 първокласници т.г. 20 000 не знаят български - тази тревожна статистика сподели в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев.

Увеличил се е и броят на учениците от семейства с по-ниско образование, за първи път те са повече от другите. Ако едно дете не знае български, малко вероятно е то да е компетентно и по другите предмети, изтъкна още шефът на просветното ведомство в ефира на медията.

Той припомни, че средната брутна заплата на учителите е 1300 лв., чистата - около 1000 лв., уточнявайки, че за младите учители възнаграждението е по-ниско. Но увери, че средната брутна заплата в образованието ще стане около 1800 лв.

Що се отнася до готвения за първия учебен ден учителски протест пред просветното министерство по повод новите промени, според които педагозите ще трябва да посещават по домовете отсъстващите ученици, министърът коментира, че това са групи, които са протестирали и срещу Стратегията за детето - „няколко учители, които никога не са ходили на обходи. Много жалко, че това беше подкрепено от опозицията, което прави акцията и политическа”.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
и много други
16.09.2019 19:51:27
0
0
Образованието е анти-гражданско, лъжливо, диктаторско, анти-хуманно, в този комплексен смисъл анти-религиозно! Отражение и т.н на всички други работи. Организирана престъпност, също. Това е издадено от 1993 г.... а досега - никъде нищо не се изнася публично, в най-достъпните/разпространени, масови медии.... та да ги научиме тези прости работи... а не да се създава хаос, мъгла и престъпност със всичко..........
1
Красимира
16.09.2019 16:22:48
0
0
Да се върне повтарянето в първи клас!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки