Патриарх Неофит поздрави учениците и техните учители


Патриарх Неофит поздрави учениците и техните учители
16 Септември 2019, Понеделник


Напредвайте в знанието и помнете, че днес положените усилия ще бъдат възнаградени многократно в живота - пожела главата на Българската православна църква

Автор: Десант

По случай първия учебен ден, който тази година е на 16 септември, приветствие до българските ученици отправи патриарх Неофит. 

„Настъпи денят, когато мнозина от вас ще прекрачат прага на българската духовна школа - училището, мястото, където ще ви бъдат преподадени множество полезни знания. Приемайте тези знания с любознателност и с ревност следвайте онова, което ви изгражда като достойни българи и граждани на обичната ни Родина" - пожела духовният водач на народа ни.

„Напредвайте в знанието и помнете, че днес положените усилия ще бъдат възнаградени многократно в живота. Не забравяйте да се осланяте на Бога, възраствайте с любов към Него и ближния, бъдете пример в нраствен и морален аспект. Вие сте бъдещето на България" - изтъкна още патриархът в поздрава си към учениците.

В същото време той се обърна и към преподавателите с думите: „Вие имате благодатната, но и високоотговорна мисия да посеете знанията на тръгващите по пътя на образованието деца. Най-голямата задача, която се поставя пред вас е да научите най-малките как да възприемат света по най-добрия и полезен за тях начин.

Не пестете сили и умения, за да дарите учащите се с полезното знание, което ще ги направи свободни и здравомислещи, но също така помнете, че онова, което ни прави напълно свободни и щастливи в пълнота е искрената ни вяра в Бога" - посочи главата на Българската православна църква и пожела „На добър час!" на учениците и техните преподаватели.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
и много дуги
16.09.2019 19:53:02
0
0
Образованието е анти-гражданско, лъжливо, диктаторско, анти-хуманно, в този комплексен смисъл анти-религиозно! Отражение и т.н на всички други работи. Организирана престъпност, също. Това е издадено от 1993 г.... а досега - никъде нищо не се изнася публично, в най-достъпните/разпространени, масови медии.... та да ги научиме тези прости работи... а не да се създава хаос, мъгла и престъпност със всичко..........
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки