Хореографът Христо Ив. Димитров разкрива „Тайната „БЪЛГАРЕ"


Хореографът Христо Ив. Димитров разкрива „Тайната „БЪЛГАРЕ"
09 Септември 2019, Понеделник


С бенефисния спектакъл създателят и продуцент на емблематичния ансамбъл ще отбележи своя 50-годишен юбилей

Автор: Десант

Именитият хореограф Христо Ив. Димитров подготвя специален подарък за феновете на българското фолклорно наследство и най-вече за почитателите на изкуството на Национален фолклорен ансамбъл  „БЪЛГАРЕ". В деня на своя 50-годишен юбилей - 7 октомври 2019 г., създателят и продуцент на емблематичния ансамбъл ще отбележи с уникален двучасов бенефисен спектакъл в Зала 1 на НДК.

Месец по-рано, на 11 септември, „Тайната „БЪЛГАРЕ" ще бъде представена на сцената на Античния театър в Пловдив. Там, под тепетата, юбилярят е завършил специалност "Хореографска режисура" в пловдивския АМТИИ.

„Тайната „БЪЛГАРЕ" - седем неразказани истории" е озаглавил разказа за делото на живота си доказаният творец, който и сега е автор на сценария, режисурата и хореографията.

Зрителите ще проследят най-доброто, представено през годините от Христо Димитров и едноименния ансамбъл в седем сценични картини. Освен историята на създаване на всяка от картините, присъстващите ще станат съпричастни и към интригуващи моменти от биографията на ансамбъла и на неговия ръководител.

„На този бенефис за последен път ще изляза на сцената да танцувам като участник в спектакъл. Приходите от двете представления ще внеса във фонда за реализиране на новата ми идея - предстоящото грандиозно шоу по мои сценарий и режисура, предназначено за европейската и световната сцена. Това ще е спектакъл с широко международно участие, в основата на който, естествено, ще е ансамбъл „Българе", открехва леко завесата към новите си творчески търсения Христо Димитров.

Спектакълът в Пловдив ще е от 20,30 ч., а билетите за него са на цени от 20 до 50 лева.


В категории: Добри Вести , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки