НФСБ - Бургас отбеляза 134 години от Съединението на България


НФСБ - Бургас отбеляза 134 години от Съединението на България
06 Септември 2019, Петък




Автор: Янко Георгиев

Патриотите от Национален фронт за спасение на България в в Бургас отбелязаха 134-годишнината Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Пред паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк венци и цветя поднесоха народните представители от НФСБ Християн Митев и Валентин Касабов, общинският съветник Милен Ненчев, областният координатор на партията Иван Кузманов, журналисти от телевизия СКАТ и сайта Десант, както и десетки членове и симпатизанти на родолюбивата формация.



„Забравяме, че българският дух тогава е дал тласък на единението на България. Ако този акт не беше съществувал, благодарение на силната воля на нашите предци, България нямаше да я има като държава. Щяхме да бъдем територия, да говорим странен език, нямаше да сме българи. Можем да се гордеем, защото дедите ни са ни дали прекрасен пример. За съжаление днес го забравяме и България в момента линее. Трябва ежедневно да си спомняме, че единението е символ на българщината и означава движение напред като държава, като мисловност, като българска душевност. А ние го имаме – силно, могъщо присъствие във всяко едно отношение, включително в историята. Вярвам, че благодарение на този могъщ български дух предстои огромно възраждане на България”, каза депутатът и заместник-председател на НФСБ Валентин Касабов.



Това е паметна дата, на която българският народ е доказал, че когато се обедени в името на висша цел, той може да я постигне и няма нищо, което да го спре, допълни Христиан Митев.



Патриотите от НФСБ призоваха българите да помнят завета на героите, дали живота си за свободата на родината ни. И най-вече, да не забравят паметните думи на Стефан Стамболов: “Съединението прави силата, а силата ражда независимостта!”




В категории: Политика , История

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки