Министерството на туризма дава над половин милион лева за нов бранд „България“


Министерството на туризма дава над половин милион лева за нов бранд „България“
Снимка: Архив dariknews.bg
02 Септември 2019, Понеделник


Обществената поръчка е за изработване на единен криейтив макет и рекламни продукти за интегрирана рекламно-комуникационна платформа

Автор: Десант

Над половин милион лева без ДДС дава Министерстовото на туризма за изработване на единен криейтив макет (базова творческа концепция) и рекламни продукти за нейното приложение за интегрирана рекламно-комуникационна платформа за бранд „България“.

Обществената поръчка на стойност 600 000 лева без ДДС е обявена в края на август, като оферти ще може да бъдат подавани до 3 октомври.  

В предмета на поръчката са включени и създаване на библиотека и наръчник за използване на елементите на бранда; създаване на рекламни продукти за бранд „България" и адаптирането им в различни формати и за различни комуникационни канали, както и създаване на виртуален сървър/пространство: на който/което да бъдат достъпни всички материали в стартовата библиотека (рекламни продукти, изходни материали и др.) и наръчник. 

Припомняме, че през 2012 г. тогавашното Министерство на икономиката, енергетиката и туризма пусна обществена поръчка за реализирането на този бранд, като даде 1,4 млн. лв. на консорциума „Обединение за бранд България", за да реазлизира дружеството маркетинг проект за представянето на туризма ни.

Роденото от тази поръчка логото на бранд „България" поразително приличаше на туристическото лого на Киргизстан, за което киргизкото правителство бе броило на авторите му само някакви си 543 евро. 

Изобщо, мине се, не мине известно време, и хоп - Министерството на туризма направи нов опит за брандиране на бранша. В началото на 2016 г. например бе обявен национален конкурс за „Проект за нова концепция за графична визия на туристическото лого на България“. В крайна сметка, общественото жури за избор на ново туристическо лого на страната ни тогава не излъчи финален победител в надпреварата, при което от туристическото ведомство си спестиха едни 10 хиляди лева, които бяха обещали да дадат на победителя, за да изработи brand book за използване на логото.

Интересно ще е да видим какъв ще бъде финалът на историята с новия „криейтив макет".


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки