Мащабна акция на жандармерия и полиция в София, разкрита е група за лихварство и рекет


Мащабна акция на жандармерия и полиция в София, разкрита е група за лихварство и рекет
Снимка: Новини.бг
02 Септември 2019, Понеделник


Има и четирима задържани, които са принуждавали хора да им прехвърлят къщите си, както и жени да проституират, продавали са наркотици и цигари без бандерол

Автор: Десант

Жандармерия и полиция нахлуха рано тази сутрин в столичния квартал „Христо Ботев”, съобщава NOVA. Изградени бяха КПП-та на МВР на всички изходи от квартала.

Причините - разкрита е група за лихварство и рекет. Има четирима задържани до момента. Десетки полицейски служители претърсваха адреси. Блокираните от полицията улици доведоха задръстване по „Източна тангента”.

Задържаните са принуждавали хора да им прехвърлят къщите си, както и жени да проституират, продавали са наркотици и цигари без бандерол. Основна роля в престъпната организация са играели двама братя.

Заместник-главният прокурор Иван Гешев обясни, че в широк смисъл случаят се вписва в контекста на определението за битова престъпност.

„Един от приоритетите ни с колегите от МВР е противодействието на битовата престъпност, независимо дали става въпрос за „ало” измами, независимо дали става дума за престъпления срещу личността или собствеността като в село Сотире, убийството в Русе”, подчерта Гешев.

„Става дума за групи, които извършват лихварска дейност или това, което журналистите наричате рекет. Има лица, които вие наричате тартори или ромски барони, а аз ще нарека криминални авторитети”, подчерта Иван Гешев.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който беше във Военна академия "Г. С. Раковски", където се състоя церемония по откриване на новата учебна година, съобщи, че операцията в квартал „Христо Ботев” продължава и може да има още арести.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки