Трима са задържаните служители на агенцията по храните в Бургас


Трима са задържаните служители на агенцията по храните в Бургас
28 Август 2019, Сряда




Автор: Десант

Срещу директора на областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните д-р Георги Матев е издадена заповед за полицейско задържане. Арестувани са и други двама негови подчинени. Това стана след акция на Специализираната прокуратура в морския град.



Повече от 9 часа продължиха претърсванията в сградата на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас. Още в 7,00 часа сутринта служебният вход на учреждението на улица „Хан Аспарух“ 34 бе обсаден от жандармерия, спецагенти на ГДБОП и служители на Специализираната прокуратура. Иззети са техника и документи.



Акцията е по сигнал на столичен бизнесмен, който се оплакал в МВР, че е рекетиран. Дали това е вярно или става въпрос за провокация и набеждаване, тепърва предстои да разберем. Все още официална информация от разследващите органи няма. Най-вероятно утре ще бъдат огласени подробности от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Това, което със сигурност се знае до момента е, че има трима задържани служители, единият от които е директорът на местното подразделение на агенцията по храните д-р Георги Митев. Заради съмнения, че не се намира в добро здравословно състояние, той е бил откаран за преглед в УМБАЛ-Бургас в 7,30 часа.



Точно в 10,00 часа униформените върнаха Митев за разпити в сградата на агенцията. Там той остана до 16,00 часа, когато бе изведен при изключително засилени мерки за сигурност от спецагенти от Главна дирекция за бърба с организираната престъпност и откаран в Областната дирекция на МВР в морския град.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки