С личен труд общински съветници върнаха блясъка на изоставена детска площадка в Бургас


С личен труд общински съветници върнаха блясъка на изоставена детска площадка в Бургас
26 Август 2019, Понеделник




Автор: Светлана Николова

Потънала в бурени и зарината с боклуци детска площадка, с ръждясали и изпочупени люлки, се превърна в приветливо и уютно място за игра на децата от блок 38 в бургаския жилищен комплекс „Братя Миладинови“.  


Така изглеждаже площадката преди намесата на НФСБ



Инициативата да се облагороди мястото е на общинските съветници от Национален фронт за спасение на България“ в Бургас Ивайло Вагенщайн и Милен Ненчев, подкрепена от народният представител Христиан Митев.



Заедно с членове и симпатизанти на родолюбивата партия, с подръчни средства и собствен труд те направиха това, което общината, с милионите си левове бюджет, не намери средства, време и желание да направи.



„Искаме да покажем на бургазлии как могат да създадат с малко средства и усилия далеч по-голям уют, приветливи и чисти площадки за децата си. Ако ние не пазим, след два месеца това място ще бъде в подобен вид, в какъвто го видяхме, преди да се захванем за работа. Важно е съзнанието, важна е мисълта да съхраним, да пазим всичко, което е направено за нас, за нашите деца, за благоустройството на град Бургас, коментира Ивайло Вагенщайн.



„Ние също имаме деца и искаме, когато те посещават детските площадки и спортни съоръжения, там да е чисто, подредено и безопасно. Тази детска площадка от дълги години стои в неугледен вид, затова преценихме да жертваме съботния ден от личното си време и с лични усилия и труд да я приведем в приличен вид. А и да дадем по този начин и пример. На първо място всеки сам трябва да положи усилия да почисти около своя дом, после да изисква от някой друг да върши това. Ако тази инициатива бъде възприета от всички граждани на Бургас, аз съм убеден, че градът ни ще стане по-хубаво място“, добави Милен Ненчев.



За въпросната детска площадка в квартал „Братя Миладинови“ има решение на Общинския съвет в морския град, взето преди повече от три години, тя да бъде ремонтирана. Предложението бе на групата на НФСБ в местния парламент. То бе прието с мнозинство, но до момента не е изпълнено от местната администрация.



„За съжаление това е поредното неизпълнено решение на ОбС Бургас. Същата е съдбата и на докладната записка за изграждане на паметник на Николай Хайтов в нашия град. Давам този пример, защото скоро ще се навършат 100 години от рождението му. Има решение за изграждането на паметник, но няма изпълнение“, коментира депутатът Христиан Митев.

„Не само в Бургас, но и в други общини в България съществува практика кметовете да не изпълняват решенията на общинските съвети. Точно поради тази причина, по инициатива на народния представител от НФСБ Славчо Атанасов, подкрепена от лидера на партията Валери Симеонов, от заместник-председателя Валентин Касабов и от останалите колеги от Националния фронт н Народното събрание, внесохме промени в Закона за местното самоуправление и местна администрация, с които оттук нататък кметовете ще бъдат санкционирани тогава, когато не изпълняват решения на ОбС, с които им се възлага извършването на определени действия“, допълни Христиан Митев.

Така изглежда в момента площадката: 






В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки