Непоносима смрад от гнили водорасли гони туристите от несебърски плаж


Непоносима смрад от гнили водорасли гони туристите от несебърски плаж
23 Август 2019, Петък


Концесионер на пясъчната ивица е фирма, собственост на Националната спортна академия

Автор: Янко Крумов

Възмутен читател на Десант сигнализира за сериозен проблем на плаж „Акротирия - изток", намиращ се под "Водна учебна база Несебър". Натрупаните от седмици на брега огромни купчини изхвърлени от морето водорасли се разлагат и по плажа се разнася непоносима смрад, казва Христо Христов от Несебър.



Концесионер на пясъчната ивица е дружеството "НСА-СПОРТ КОНСУЛТ" ЕООД, с едноличен собственик Националната спортна академия.

„Плажът е много посещавано от туристи място, както чуждестранни, така и български. В съседство има няколко хотела с много поддържана база. Брегъг е полегат и плитък и е особено подходящ за деца. Това е основната причина да посещаваме всяка седмица това място.



Преди около две седмици морето изхвърли значително количество водорасли, които неясно защо до момента никой не е почистил. Иначе на прилежно поставената информационна табела в графата „Задължения на концесионера" е написано: „Да извършва санитарно-хигиенно поддържане на плажа". А на плажа в момента нито е санитарно, нито хигиенно...“, коментира Христов, който е адресирал и отворено писмо до ректора на НСА.



Ето пълният му текст:

Уважаеми г-н Ректор на НСА и Управител на дружеството концесионер, бъдете така добри да стимулирате по някакъв начин подчинените Ви служители да си изпълняват задълженията, написани на табелата, а не да си използват техниката само за разнасяне на лодки, на които разходите вероятно се поемат от бюджета, т.е. от нашите данъци.

В случай, че не разполагате с необходимия персонал, бихте могли да наемете за почистването външна фирма, на която да заплатите с част от таксите от 15 - 20 лева, които се събират за два шезлонга с чадър, за които така и веднъж не видях да се издава касова бележка.

До края на летния сезон има достатъчно време, което да оправдае така нежеланите разходи по почистването, още повече вече има реална опасност от плъзване на сериозна зараза по плажа. 

А ако не можете да се справите със стопанисването на плажа, просто трябва да ви сменят!“


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
колониали....
24.08.2019 18:59:43
0
0
Внушенията и прочита или подтекста за колониално и неговото вярно служене, със всичките измишльотини, небивалици, неморалности по медийте и градовете и селата, на територияята.... намирисват определено на такива определения. Колониали - включително яките МПС агресори!!! в картинката....
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки