Ограничават в събота движението през прохода Шипка


Ограничават в събота движението през прохода Шипка
22 Август 2019, Четвъртък


Вижте кои МПС-та ще могат само да минават оттам

Автор: Десант

Във връзка с провеждане на Националното честване на 142-та годишнина от Шипченската епопея се преустановява движението на транзитно преминаващите МПС през прохода Шипка (с изключение на междуградския автобусен транспорт и организирания за събитието личен и обществен транспорт) по път 1-5 /Е-85/ Габрово – вр. Шипка и в двете посоки от км 155+197 до км 183+100 за времето от 08:00 часа до 20:00 часа на 24 август 2019 г.

Транзитният транспортен поток от северната част на страната към южната и обратно, ще се пренасочи основно към проход Хаинбоаз (път 11-55), както следва:

посока север-юг: Русе – Велико Търново – Дебелец – проход Хаинбоаз – Гурково – (Казанлък. Стара Загора, Бургас);

посока юг-север: Гурково – проход Хаинбоаз – Дебелец – (Велико Търново, Русе)

Местното движение и идващите от запад МПС ще бъдат пренасочени по път III552 по маршрута: Габрово – Трявна – с.Белица – с. Вонеща вода – проход Хаинбоаз по път Н-55 и обратно.

За област Стара Загора: За времетраенето на забраната движението на МПС да се пренасочи към прохода „Република“ по следния маршрут: път 1-6 Калофер-Казанлък-път II- 55 Гурково-Велико Търново (Прохода на Републиката) и обратно, като пренасочването да става от пътен възел „Мъглиж” (път 1-5 с път 1-6).

През прохода Шипка ще се пропускат само автобуси и леки автомобили с гости и посетители на мероприятието, както и организиран междуградски автобусен транспорт.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки