Прокуратурата ще проверява за запалените лавандула и рози, обгазили Казанлък


Прокуратурата ще проверява за запалените лавандула и рози, обгазили Казанлък
Снимка: Нова телевизия
22 Август 2019, Четвъртък


Проверката е възложена на експертен екип, определен от директора на РИОСВ - Стара Загора

Автор: Десант

Районна прокуратура-Казанлък се самосезира и разпореди проверка по публикации за замърсяване на въздуха в Града на розите и района. Причината за пушека, от който се оплакаха казанлъчани, беше продължитолото няколко дни тлеене на запалени огромни количества обработени остатъци от лавандула и рози в сметището на територията на община Павел баня.

Проверката е възложена на експертен екип, определен от директора на РИОСВ - Стара Загора. В едномесечен срок членовете му следва да представят всички материали по преписката, ведно със заключение по проверката.

Дадени са указания да се изяснят обстоятелствата за източника на замърсяването, причината за това, спазени ли са екологичните изисквания в случай, че се касае за дейност на промишлени предприятия от региона.

Ще се изяснява отдала ли е Община Павел баня терен под наем на дестилерия, както е посочено в публикацията, постъпвал ли е сигнал за тлеещите остатъци от лавандула и извършвана ли е проверка от служители на общината, какво е установено, какви мерки са предприети за решаване на проблема, има ли съставен акт или издадени предписания и др.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки