И воеводите признаха за проблеми в управляващата коалиция


И воеводите  признаха за проблеми в управляващата коалиция
Кадър: Нова телевизия
19 Август 2019, Понеделник


Съпредседателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов застана зад критиките на Валери Симеонов

Автор: Десант

Ден след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че в момента има политическа криза и очаква през септември да настъпят сериозни промени в управляващата коалиция, съпредседателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов потвърди думите му в ефира на Нова телевизия.

Той уточни, че през есента ще направят "сериозна заявка за разговори по политики с ГЕРБ", което нямало да бъде обвързано с искане за нови позиции във властта на патриотите.

"Съгласен съм, че диалогът в управляващата коалиция най-накрая трябва да започне. Трябва да видим какво е свършено. Има неща, които вървят добре, и такива, които не вървят добре. Негативните моменти трябва да бъдат изговорени. Трябва да се върнем към управленската си програма", каза Веселинов, който е и зам.-председател на ВМРО.

Той се съгласи и с критиката на Симеонов за финансирането с държавни пари на ТЕЦ "Варна", който е собственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. По думите му процедурите за доставка на студен резерв не са достатъчно прозрачни.

Припомняме, че по време на тържествата на Петрова нива Валери Симеонов привлече вниманието на медиите с изявлението си, че в близките дни се очаква патриотите да се съберат на коалиционен съвет. „Ще имаме доста сериозни промени предполагам в отношенията с ГЕРБ още септември, тъй като държавата не върви на добре. България през последните месеци получава много тежки удари – основно икономически” - подчерта лидерът а НФСБ.

Тези негови думи разбуниха като кошер духовете на политическата сцена. Валери Симеонов посочи, че въпросните икономически удари са: „тежкото състояние на българската енергетика”, с рекордни цени на тока за бизнеса заради спекулации, свинската чума в животновъдството и проблемите на туризма, който е „тотално съсипан” и „оглозган от мутрите”.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки