Абсурди: Вижте какво направи бившият концесионер на плаж „Силистар”, преди да се оттегли


Абсурди: Вижте какво направи бившият концесионер на плаж „Силистар”, преди да се оттегли
Снимки: Севдалина Пенева
13 Август 2019, Вторник


Мостът над река Силистар си бил негов, обяснил представител на Стойчо Монев пред смаяните туристи

Автор: Светлана Николова

Дългогодишният концесионер на плаж „Силистар” в едноименния райски залив се оттегли от владенията си по грозен начин. На изпроводяк фирмата, стопанисвала пясъците в най-южната защитена местност по родното Черноморие, разпореди да бъде демонтиран мостът над река Силистар.


На 9 август мостът над реката, който се явява и единствен "вход" на плажа, все още си беше на мястото. Седмица по-късно съоръжението вече го нямаше

Съоръжението си било негово, обяснил представител на Стойчо Монев пред смаяните туристи, които са принудени да заобикалят устието на реката, за да стигнат до плажа.

Едно от най-красивите места край морето на юг от Бургас, останало незастроено, за съжаление е белязано от непрекъснати скандали.



На 16 април тази година за плаж „Силистар” трябваше да бъде проведен конкурс за отдаване на концесия, тъй като се знаеше, че концесионният договор с Монев изтича в началото на август. Началната годишна наемна цена на обекта беше определена на 18 953,28 лв. без ДДС, а срокът на договора - пет години.

Неочаквано обаче министърът на туризма Николина Ангелкова отмени процедурата и не насрочи друга. Така се стигна до неприятната ситуация в разгара на сезона пясъчната ивица да остане безстопанствена и неохраняема.

Като временно решение на проблема, от Варна са командировани трима водни спасители, но те са лишени от оборудване.


Парите за този "паркинг" събира фирма ГДБ ЕООД, собственост на Станко Желязков Градев

За да е пълна мизерията, единственият достъп до плажа е преграден с бариера, на която мургави младежи събират по 5 лева за „паркинг” под сенките на дърветата в горичката край устието на реката. Порочна практика от години, с която държавата е безсилна да се справи.


В категории: Новини , Туристически обекти , Природа

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки