Лазарка кумица е една от пострадалите при взрива на газова бутилка в Габрово


Лазарка кумица е една от пострадалите при взрива на газова бутилка в Габрово
Снимка: ЕМО „Етър“
09 Август 2019, Петък


От две години момичето е централна фигура в пресъздаването на обичая Лазаруване в етнографски музей на открито „Етър"

Автор: Десант

Лазарката кумица Петя Гиргинова, която от две години е централна фигура в пресъздаването на обичая Лазаруване в етнографски музей на открито „Етър" е една от пострадалите при взрива на газова бутилка в сряда в жилище в Габрово. 

При инцидента бяха сериозно обгорени момче и момиче - на 17 и 20 години, както и техните баба и дядо, които са настанени в болница. Изгарянията им са между 30 и 40 процента, инхалирали са и пушечни газове.

„Изгарянията са дълбоки. Локализирани основно по лицето, ръцете и долните крайници“, коментира професор Огнян Хаджийски началник на Отделението по пластично-възстановителна хирургия в Университетска болница „Медика Русе“, където се лекуват пациентите, трима от които са на командно дишане.

Състоянието на двамата младежи се оценява като тежко, а на възрастните - критично, предвид това, че те имат и редица придружаващи заболявания.

Майката на Петя се обърна с призив повече хора да се присъединят към кръводарителската акция за спасяване на пострадалите, като благодари на всички познати и непознати, дарили досега кръвта си.

Тя изтъкна, че дъщеря й винаги се е отзовавала първа при всяка благотворителна дейност, и се надява сега други да подадат ръка за нейното възстановяване от злочестата беда, сполетяла красивото момиче.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки