НФСБ и ВМРО издигнаха кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив


НФСБ и ВМРО издигнаха кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив
Снимка: Пловдив.24
01 Август 2019, Четвъртък


Вижте пълния текст на обществения договор, който най-одобряваният кандидат-кмет предлага на пловдивчани

Автор: Силвия Горанова

Национален фронт за спасение на България (НФСБ) и ВМРО-БНД официално издигнаха кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. На срещата с журналистите в препълнената зала "Пълдин“ на хотел "Тримонциум Рамада“ присъствата лидерът на НФСБ Валери Симеонов, заместник-председателите на патриотичната формация Борис Ячев и Валентин Касабов, както и заместник-председателят на ВМРО-БНД.

Славчо Атанасов е роден в Карлово на 14 февруари 1968 г. Висшето си образование завършва във Военното Артилерийско училище – Шумен с чин старши лейтенант, понастоящем офицер от резерва.

Следва право първоначално в Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, след това във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, където и завършва второто си висше образование. Адвокат, член на Пловдивската адвокатска колегия. През 2003 г. става кмет на район „Тракия“ – Пловдив.

В местните избори през октомври 2007 г. Славчо Атанасов е кандидат-кмет на ВМРО–БНД за град Пловдив и също така подкрепен и от други десни формации. На провелите се местни избори на 28 октомври същата година, той печели кметския пост още на първия тур с близо 53% подкрепа. Женен, с едно дете.

Управление с човешко лице - това е мотото, което Атанасов анонсира, че ще спазва, ако бъде избран на поста. И начерта основните цели, които ще гони като градоначалник.

Ето и общественият договор, който Славчо Атанасов предлага на пловдивчани:

„Скъпи приятели,

Благодаря за номинацията на двете патриотични партии в България. За мен е чест да приема тази отговорност. Защото нашият град в момента е на кръстопът и аз не мога да остана страничен наблюдател. Нужна е промяна. И това не е само мое мнение. Казват го пловдивчани при срещите ми в приемната с тях. Хората са категорични – управлението на града в този му вид приключи. Но, ако просто сменим един човек с друг – нещата ще останат същите. Важното е да сменим философията на управлението. Моделът!

Сегашното управление нанесе една изключително сериозна вреда – изцяло скъса връзката с гражданите, която ние бяхме изградили. Откъсна се от хората. Затова връщам гражданите в управлението. Ще възстановим Гражданските съвети по райони – практиката, която въведох като кмет показа, че те са изключително полезни.

И както винаги съм правил – отново ще приемам гражданите всеки ден. Защото силата на един кмет идва от тях. И понеже други не го разбраха – внесох промяна в Закона за местното самоуправление, с която промяна приемният ден става задължителен.

Сегашното управление изцяло игнорира професионалните гилдии – вземаше решенията еднолично и не се съобразяваше с мнението на експертите. Затова се стигна до толкова много грешки и недомислици в градоустройството. Затова – задължително ще възстановим практиката всяко решение да се взима след обсъждане с гилдиите.

Сегашният модел на управление наложи практиката на непрозрачни и често дори шокиращи процедури за обществени поръчки – с неоправдано завишени цени, ниско качество и изключително дълги срокове за изпълнение. Затова стигнахме дотам да правим ремонт на ремонтите. Затова отново ще въведа практиката големите обществени поръчки да минават за становище през Прокуратурата.

Така, че всички общински сделки да ся прозрачни и да се извършват пред очите на пловдивчани.

Не на последно място – този модел навреди и на моралните устои на обществото ни. Защото след Иван Тотев днес всеки може да каже: След като той се превърна в годините на кметуването си в олигарх, защо и аз да не мога. Това убива вярата на хората в институциите, в управлението.

Затова трябва да сменим модела. За да върнем отново доверието на пловдивчани. Което в момента е сериозно накърнено.

Финансовото положение е тежко. Точно по тази причина се нуждаем от трезво, разумно и прагматично управление, което аз мога да предложа. Защото вече съм го правил. Оставих реализирани проекти за над 200 млн.лв. и 30 млн.лв.в общинската хазна. Днес се очертава сериозен дефицит от близо 40 млн.лв. и нито един реализиран голям проект.

Можем да сменим модела. Доказах, че без вдигане на данъците и без заеми градът може да се развива. Когато парите на пловдивчани се управляват умно, прозрачно и почтено. И се насочат в тези проекти, които осигуряват развитието на града. За да не чакат хората от два пловдивски района 8 години за една пътна връзка, която не е магистрала.

Този проект – за изграждането на „Модър-Царевец“ – оставихме готов за изпълнение. И не само него – разширението на втората част от Пещерско шосе чака и до ден днешен.

Пробивът на Водната палата не беше направен и сега градът в тази му част е затапен. Водният проект на Пловдив, който ние подготвихме, още не е тръгнал – а общините край Пловдив вече го завършват. Да не говорим за Транспортния проект, който се провали напълно.

Още веднъж благодаря за подкрепата на НФСБ и ВМРО. Отворен съм за подкрепа и на други демократични партии. Но най-вече разчитам на пловдивчани!

По тази причина предлагам на пловдивчани своеобразен обществен договор за честно, открито и почтено управление. В него съм включил конкретни ангажименти, които знам, че с екипа ми можем да изпълним. Без излишни и гръмки обещания. Част от нещата, които съм написал дойдоха именно от хората и приемната ми с гражданите.

Ето с какво се ангажирам:

1. Управление с открито и човешко лице – приемен ден за мен и районните кметове всеки ден
2. Смяна на модела в община Пловдив
3. Пълна ревизия на управлението на Иван Тотев
4. Прозрачност при провеждане на обществените поръчки
5. Драстично увеличаване на зелената система на град Пловдив
6. Повече правомощия за районните кметове, чрез заделяне на повече средства в бюджета, за районните кметства
7. Изграждане на „Модър-Царевец“, който беше започнат от Славчо Атанасов, като имаше и заделени средства
8. Изграждане на пътна връзка между районите „Тракия“ и „Южен“
9. Запазване на Бетонния мост
10. Реализиране на важния за Пловдив Воден проект
11. Изграждане на пробив под Водната палата
12. Справедливи данъци за всички пловдивчани.
13. Изграждане на 6 чисто нови детски градини и ясли, по една за всеки от районите на Пловдив.
14. Пълна ревизия на общинска фондация „Пловдив ЕСК 2019“.
15. Възстановяване на Гражданските съвети.
16. Работа с всички професионални гилдии по важните за града въпроси.
17. Съкращаване на администрацията.“


В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Пловдивчанин
04.08.2019 19:36:22
0
0
ТОЗИ НЕ СЕ ЛИ ИЗТЪРКА , НАЛИ СПЕШЕ С МАЛОЛЕТНИ ЦИГАНКИ
1
Пловдивчанин
04.08.2019 19:36:17
0
0
ТОЗИ НЕ СЕ ЛИ ИЗТЪРКА , НАЛИ СПЕШЕ С МАЛОЛЕТНИ ЦИГАНКИ
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки