Маршрутът на триатлона „Лъвско сърце“ минава край 12 тракийски светилища


Маршрутът на триатлона „Лъвско сърце“ минава край 12 тракийски светилища
Снимка: Архив, Община Приморско
31 Юли 2019, Сряда


Вижте откъде ще минат състезателите

Автор: Десант

Остават 35 места за участие в категория „ултра" и 95 места за отборно участие в ултракрос триатлона „Лъвско сърце”, който ще се проведе на 7 септември в Приморско.

Към момента са се записали 277 участници, които ще се съревновават в трите етапа на надпреварата: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане в резерват Ропотамо, информират от Община Приморско.

Състезанието се провежда за четвърта поредна година и предизвиква участниците да събудят своето лъвско сърце, като преминат трасе с обща дистанция от 140 километра, индивидуално или отборно в щафета от трима за контролно време от 13 часа.

Това уникално по рода си състезание в България продължава да привлича все повече атлети и любители на спорта, които са готови да премерят сили със себе си. Очаква се тазгодишното издание да бъде най-мащабното по рода си.

„Преживяването не може да се опише с думи. Почти не минава ден, в който да не си спомня за това състезание“, споделя Павлин Георгиев, участвал в третото издание на триатлона.

Трасето на „Лъвско сърце“ не е случайно избрано. Маршрутът преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища.

Етап плуване доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене - се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като „Пътя на коня“. Последният етап е за бегачите - в резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Бегликташ, залив Света Параскева и Лъвската глава.

Поради дългия почивен уикенд тази година, всички участници и доброволци са добре дошли на Базов лагер „Лъвско сърце“ на плаж Перла в Приморско още от 6 септември. Зрителите могат да заповядат на 7 септември. Ще бъде осигурено и онлайн излъчване и проследяване на живо, уточняват от общинската администрация в Приморско.

Организаторите приканват всички желаещи, които искат да се запишат за състезанието, да го направят не по-късно от 18 август.

Освен участници, „Лъвско сърце” цели да привлече и голям брой доброволци, които желаят да се включват в организацията на състезанието. През 2018 г. техният брой надвишаваше 100 човека. Към днешна дата набирането е все още отворено. Желаещите могат да се запишат на следния линк: www.lionheart.bg/volunteers-bg.

Организатори на уникалното състезание са Сдружение „Лъвско сърце“ и Община Приморско.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки