Да надникнем в най-модерното училище в България


Да надникнем в най-модерното училище в България
Снимки: hristobotev.org
29 Юли 2019, Понеделник


СУ „Христо Ботев" във Враца е най-старото светско учебно заведение в Северозападна България и в него се влиза с най-висок бал

Автор: Десант

Имало едно време едно училище…

Така започва летописната книга на най-старото светско учебно заведение в Северозападна България - врачанското СУ „Христо Ботев".



Неговото начало е поставено през далечната 1822 г. - цели 56 години преди появата на съвременната българска държава на картата на Европа.

Средно училище „Христо Ботев" - Враца е може би най-модерното училище в България, с най-красивите и вдъхновяващи към трупане на знания класни стаи.



Тазгодишната кампания по прием след 7-ми клас отново показва, че това е най-предпочитаното училище в региона. Още след първи етап на класиране, се оказа, че в него не са останали свободни места от обявения държавен план-прием на ученици в 8 клас.

Минималният бал за учебното заведение е 295,5 точки, докато в престижната врачанска математическа гимназия е доста по-нисък - 222 точки.



Всеки специализиран кабинет в него е уникален. В кабинета по биология например, под учителската катедра е вграден огромен аквариум с декоративни рибки.

Един от любимите на учениците е кабинетът по география - не само заради атрактивния дизайн на тавана и стените, украсени с рисунки на космически тела и звездно небе, но и заради приказната атмосфера, в която работят учениците.





Вълнуващ е и кабинетът по история, декориран със символи и знакови сцени от българската история, в който е уреден и малък музеен кът.





И за да са верни на патрона си, Ботевският организационен комитет към училището организира около дните, в които се чества годишнината от подвига на поета революционерq Ботевска работилница, в която средношколците от града се надпреварват в конкурс с няколко направления и дейности, които дават възможност за изява на децата в областта на изобразителното изкуство - пленерно рисуване и плакат по зададена от организаторите тема, с които после се организира изложба. 




В категории: Репортажи , Духовни средища , Добри Вести

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Ференберг Мария
29.07.2019 20:22:18
3
1
РЕСПЕКТ !
ВСЯКО УЧИЛИЩЕ В БЪЛГАРИЯ
ТРЯБВА ТАКА ДА ИЗГЛЕЖДА !31329
3
Ференберг Мария
29.07.2019 20:22:17
2
1
РЕСПЕКТ !
ВСЯКО УЧИЛИЩЕ В БЪЛГАРИЯ
ТРЯБВА ТАКА ДА ИЗГЛЕЖДА !31329
2
Ференберг Мария
29.07.2019 20:22:10
2
1
РЕСПЕКТ !
ВСЯКО УЧИЛИЩЕ В БЪЛГАРИЯ
ТРЯБВА ТАКА ДА ИЗГЛЕЖДА !31329
1
български хроники, Ст.Цанев
29.07.2019 17:32:19
1
4
Какъв УЖАС!!!!!!!!!!!!!!!!! Със СИГУРНОСТ историята на сградата е.... различна от това, което е показано.... Сигурно и написаното.... Историята на образованието.... не е известна... Никак. Стефан Цанев - български хроники....
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки