НФСБ сигнализира за конкретни случаи с купуване на гласове


НФСБ сигнализира за конкретни случаи с купуване на гласове
Снимката е илюстративна
26 Юли 2019, Петък


В козлодуйското село Бутан например е извършено масово организирано заплащане срещу гласуване в полза на ДПС

Автор: Десант

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и народните представители от патриотичната формация Валентин Касабов и Христиан Митев внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с продължаващото нарушаване на изборното законодателство и купуването и продаването на гласове.

Сигналът е в резултат на ангажиментите, поети по време на среща между депутатите от НФСБ, главния прокурор и вътрешния министър, провела се във вторник в Народното събрание. Посочени са над 15 случая от последните избори за членове на Европейския парламент, като са дадени конкретни имена, адреси и схеми за разпространение на суми срещу купуване на гласове за ДПС.

Така например, в село Бутан, община Козлодуй, област Враца по данни на кмета на село Бутан е извършено масово организирано заплащане срещу гласуване в полза на ДПС. Това е ставало в магазин за хранителни стоки, се посочва в сигнала.

Посочват се и случаи за купуване на гласове в Дупница като са дадени конкретните места и имена.
„Настояваме да извършите проверка и в населените места в Северна България, изброени по-долу, тъй като е впечатляващо масовото гласуване за листата за евродепутати на ПП ДПС в избирателни секции, обслужващи райони и махали с доминиращо циганско население“, посочват авторите на сигнала и цитират врачанските села Малорад, Галиче, Бутан, Лесура, както и плевенското село Буковлък.

Валери Симеонов и народните представители от НФСБ настояват за проверка на изнесените данни и ако се установи извършването на престъпление – да бъде образувано наказателно производство срещу виновните лица.

НФСБ разчита на организирането и провеждането на мащабна кампания преди и по време на изборите за местни органи на властта, така че да се постигне ограничаване на разпространяващата се като чума практика за влизане в политиката чрез купуване на гласове.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки