Прокуратурата разпореди проверка в частните хосписи в Черноморец и Поморие


Прокуратурата разпореди проверка в частните хосписи в Черноморец и Поморие
24 Юли 2019, Сряда


Разследващите са взели на прицел  д-р Димче Миладиноски, който миналата седмица бе уволнен от УМБАЛ-Бургас, където дълго време работеше в Спешния център

Автор: Янко Крумов

Апелативна прокуратура - Бургас разпореди извършването на проверка за
допуснати нарушения в работата на хосписи в градовете Черноморец и Поморие, както и дали са налице данни за осъществени престъпления от
общ характер от длъжностни лица, работещи в тези здравни заведения.

Проверката е по повод изнесена информация в информационния сайт Флагман и е възложена по компетентност на Окръжна прокуратура - Бургас.

Разкритията за хосписите на д-р Димче Миладиноски е направил негов бивш служител, който твърди, че освен, че не е получил 2 заплати, е станал жертва на вендета чрез дясната ръка на доктора – действащия полицай от КАТ-Бургас Михаил Узунов. Александър Караманов е бил нает за шофьор в хосписите.

Ето какво споделя той пред Флагман.бг:

„Бях назначен за шофьор с хосписа, а вършех всичко. На това място няма медицински кадър, освен Миладиноски. Всичко се върши от санитарки с 4-ти клас. Те сменят памперси, мият чинии, помагат в кухнята, разнасяме храната с линейката, защото се готви в Поморие и се разнася до Черноморец. С линейката още се караха пациенти, храна, трупове.

В хосписа един по-сериозно болен човек оцеляваше между 3 и 15 дни. Руснакът Светослав Соболев, за когото писахте, например, лично аз го взех от дома му. Той прекара в хосписа точно 4 дни и почина, а докторът го държа още 2 дни в камера, преди да съобщи на съпругата му Татяна Климова. Има и много хора, които идват, виждат за какво става въпрос и си тръгват.

Докторът се сдобиваше с пациенти чрез рушвети – даваше на лекарите от отеделенията пари, за да му пращат болни."

В хосписа в Черноморец има 60 места, а в Поморие – 90 места. В момента в Черноморец двата етажа са пълни с хора, а в Поморие са настанени около 12 души.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки