Валери Симеонов: Сведенията за криза в туристическия сектор са силно преувеличени


Валери Симеонов: Сведенията за криза в туристическия сектор са силно преувеличени
23 Юли 2019, Вторник


Туристите са по-малко това лято в сравнение с 2018 г., но има ръст на приходите, коментира във Варна лидерът на НФСБ

Автор: Десант

Туристите са по-малко това лято в сравнение с 2018 г., но има ръст на приходите. Това коментира във Варна лидерът на Национален фронт за спасение на България Валери Симеонов, според когото сведенията за криза в сектора са силно преувеличени.

Освен че гостите от чужбина са по-платежоспособни, се отчита ръст и в посещаемостта на културните и исторически забележителности във Варна, каза още Симеонов след провелото се вчера заседание на Областния съвет по туризъм в крайморския град.

Депутатът отчете, че няма сериозни проблеми с шума от заведенията в курортите около и във Варна.

По думите му новият закон за шума е започнал да действа още преди официално да влезе в сила, благодарение на засиления контрол през последните 3 години, предаде БТА.

Симеонов припомни, че вече действат законови промени, които прецизират правилата за поставяне на преместваеми търговски обекти в големите курортни комплекси.

Контрол ще осъществява дирекцията за строителен контрол, а не общините. Според Симеонов това е много положителен фактор.

За промените в законодателството за дивото къмпингуване депутатът уточни, че предложенията са направени от групата на Обединените патриоти, а не от Министерството на туризма и сформираната от него работна група.




В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки