Ще модернизират система за наблюдение на риболовните кораби


Ще модернизират система за наблюдение на риболовните кораби
Снимка: Agrozona.bg
19 Юли 2019, Петък


Вижте какво предвижда проектът

Автор: Десант

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) изпълнява договор за безвъзмездна финансова помощ между Министерство на земеделието и храните и ИАРА по проект: „Модернизация, закупуване, инсталиране и разработване на компютърни технологии, включително компютърен хардуер и софтуер, система за наблюдение на риболовните кораби и компютърни мрежи, позволяващи събиране, управление, валидиране, анализ, управление на риска”.

Както уточняват от риболовната агенция, намерението е така да се осигури непрекъснат и достоверен контрол на дейностите по стопанския риболов, осъществяван от риболовните кораби, обмен на данни и разработване на методи за вземане на проби във връзка с данните, свързани с риболовните дейности, както и взаимното свързване на междусекторни системи за обмен на информация.

В рамките на проекта ще се изгради център за обработка и съхраняване на данни, работни станции за контрол и наблюдение на риболовната дейност и работна станция за дистанционно наблюдение.

Общата сума на инвестицията е 1 258 635,78 лв., от които 1 132 772,20 лв. финансиране от Европейския фонд за морско дело и рибарство и 125 863,58 лв. национално финансиране.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки