Студенти доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ - Бургас през лятото


Студенти доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ - Бургас през лятото
На снимката - отляво надясно - Георги Раев, Любомир Буюклиев, Лъчезар Иванов.
18 Юли 2019, Четвъртък


Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като той приключи

Автор: Десант

Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като той приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.

Един от тези млади хора е Лъчезар Иванов, който е четвърти курс в МУ Варна. Няма роднини лекари, но споделя, че лекарската професия го привлича още от ученическа възраст. Бил е доброволец тук винаги през всички години на студентството си, когато намери свободно време.

"Интересни са ми всички манипулации, интересна ми е и неврохирургията, но все още не съм решил окончателно дали ще специализирам това", разказа той и допълва, че с удоволствие е доброволец в Спешното, защото всеки миг тук е безценен опит.

В момента в Спешното стажуват също Георги Раев, който наесен ще бъде втори курс и Любомир Буюклиев, който ще е четвърти. Те също не са потомствени лекари, но признават, че винаги са искали да помагат на хората и смятат, че медицинската професия е най-точната професия за това.

Макар че имат възможност за избор сред много болници в страната, и тримата настоящи стажанти избират УМБАЛ Бургас като мястото за своя летен стаж.

Спешното отделение там е едно от най-натоварените през лятото, когато населението на областта се увеличава в пъти заради туристическия сезон.

"Прекрасно е да имаме млади хора, които да се обучават на спешна медицина. Спешно отделение е място и за специализация по тази специалност и разчитаме, че скоро ще имаме и специализанти", каза началникът на отделението д-р Здравка Инджова.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки