Паметник „Създатели на българската държава“ става оперна сцена


Паметник „Създатели на българската държава“ става оперна сцена
Снимка: bulgariatravel.org
17 Юли 2019, Сряда


Той ще предложи естествен декор на гала спектакъл, посветен на италианската опера

Автор: Десант

Паметник „Създатели на българската държава“, извисяващ се Илчов баир над Шумен, ще предложи естествен декор на гала спектакъл, посветен на италианската опера.

Събитието се организира от маестро Федерико Борландели, който от години живее и работи в България и Италия, със съдействието на Община Шумен и спонсори. Концертът ще се състои на 29 юли от 19,30 ч.

„Попаднах като турист на Паметника над Шумен. За мен това е много интересно място и то може да стане сцена. Това пространство трябва да се използва. И решихме да направим оперен концерт“, обясни Федерико Борландели по време на брифинг в сряда как се е зародила идеята.

Специален гост на оперния спектакъл ще е италианският тенор Фабио Армилиато. Освен световноизвестният артист, участие в концерта ще вземат Свилен Николов, Галина Дякова, Ирина Михайлова и симфоничният оркестър на Варненската опера.

В програмата на концерта са включени части от опери на Росини, Верди, Пучини, Бизе, Тости, Биксио, Лехар. „Това са известни, разбираеми парчета, ползвани във филми, реклами, звучали по радиото“, заяви Борландели и допълни, че програмата е такава, че не е само за големи ценители на оперното изкуство, а за всички, които искат да се докоснат до него.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
толкоз след толкоз
17.07.2019 16:34:39
0
0
или да се потърси отговорност - чернобил скрит, нап - скрит, съветските окупации/разрушения - скрити... банки, фалити .... пари .... Лъжи...
30 години лъжи, след 45.... ?
1
не е лъжа
17.07.2019 16:30:41
0
0
Просто задайте тема в медийте - съветската окупация и разрушенията... всичките т.нар. паметници - страшилища.... похвати, индустриални, брутализми.... Измервайте я темата - колко процента от общото количество медийна инфо, поне това - не е лъжа...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки