„Вечната красота на Двореца в Балчик” гостува в Прага


„Вечната красота на Двореца в Балчик” гостува в Прага
12 Юли 2019, Петък


Изложбата ще остане там до края на месеца

Автор: Десант

Изложбата „Вечната красота на Двореца в Балчик” гостува в Чехия до края на месеца.

Експозицията е подредена в Българския културен институт в Прага и включва авторски цветни творби на фотографите Румяна Тенева и Ясен Казанджиев, които са правени в продължение на 4 години по време на Международния арт форум “БезГраници”. Тя е допълнена с автентични черно-бели архивни фотоси, запечатали уникалността на италианските архитекти Америко и Агустино и на швейцарския градинар Жул Жани, които създават дворцовата архитектурно-паркова композиция.

Изложбата дава и възможност на пражката публика да види и стъклени пластики на преподавателя и артист Йозеф Дивин от Средното училище по стъкларство, живопис и промишлен дизайн във Валашке Мезиржичи, вдъхновени и свързани с балчишката забележителност.

Откриването на изложбата на 9 юли премина с голям успех, както и на всички други места в Европа, където е гостувала до сега. Освен в Чехия, досега тя е представена и в посолството на България в Берлин (Германия) по повод края на българското европредседателство на съвета на ЕС, БКИ „Хаус Витгенщайн“ - Виена (Австрия), арт-кафе „Тукан“ във Велашске Мезиржичи (Чехия), БКИ – Будапеща (Унгария), БКИ – Братислава (Словакия).

Планира се тя да гостува и в други европейски центрове.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки