Валери Симеонов: Нужни са дейни хора, а не политически статисти


Валери Симеонов: Нужни са дейни хора, а не политически статисти
11 Юли 2019, Четвъртък


Вижте какво още коментира лидерът на НФСБ и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти“ Валери Симеонов пред БНТ по повод промените в ръководството на парламентарната група

Автор: Десант

„Стремим се да оздравим коалицията – нормално беше да предприемем промени в ръководството на групата, да предприемем мерки, за да има парламентарната група на „Обединени патриоти” общ живот, общи позиции по различни въпроси, общи законопроекти, за да работим – нещо, за което са ни избрали. Защото, за съжаление, през последните година, година и половина групата, ръководена от Волен Сидеров, реално няма общ живот, а представлява механичен сбор от три партии“.

Така лидерът на НФСБ и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти“ Валери Симеонов коментира пред БНТ в четвъртък сутринта промените в ръководството на парламентарната група.

„Става дума за работа – за нищо друго, и Правилникът, и Коалиционното споразумение са създадени за работа. Нужни са дейни хора, а не политически статисти“, категоричен бе Валери Симеонов.

Той представи справка, според която за десетте месеца до 14 февруари Волен Сидеров е присъствал, гласувал и участвал в Народното събрание в 4 % от времето.

„Т.е. от 100 работни дни вие отивате на работа само 4 дни и имате претенции да бъдете председател на парламентарна група и да определяте нейната политика“, коментира Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ подчерта, че това са факти, а не някакви въображаеми комплекси. И определи твърденията на Волен Сидеров, че предизвикалите промяната в ръководството страдат от някакви Едипови комплекси като налудничави.

„Важно, според мен, е не какъв пост заемаш, а каква работа се върши. Би трябвало Волен Сидеров да е благодарен, защото се освобождава от един тежък ангажимент, който не можеше да изпълнява година и половина. Затова сега се опитваме с колегите от ВМРО, като подаваме ръка на „Атака“, да направим групата ни действаща парламентарна сила“, каза Валери Симеонов.

Той изрази очакванията и желанието си следващият вторник от 17 ч., когато е редовното заседание на парламентарната група, представителите на „Атака“ да дойдат. Защото тези заседания на са сбирка за обмен на парламентарни клюки, напротив – тук се върши най-важната работа – подготовката за парламентарната седмица, обсъждат се внесените законопроекти, декларации, позиции, вето. Важно е парламентарната седмица да бъде добре подготвена и организирана“, подчерта Симеонов.

В отговор на въпрос на водещата на предаването за финансирането на политическите партии лидерът  на НФСБ отговори, че за този дебат е много важно да се казва истината на хората.

„Постоянно се насажда на обществото, че бизнесът ще овладее, ще яхне политическият живот на България – чрез подставени партии, на които плаща дарения, издръжка и т.н., ще прокарва своите идеи. Така е може би в други държави, но не и в България. У нас политиката язди бизнеса. Защото политическата партия, която управлява – тя определя поръчките, тя извършва класирането на големите инфраструктурни обекти, на концесии. И с тези си лостове, които държи, управляващата партия може да прави бизнеса зависим. Особено тази част от бизнеса, която зависи от общинските и държавни поръчки“, коментира Валери Симеонов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки