Повдигат обвинения на 12 души за участие в организирана престъпна група за нелегални цигари


Повдигат обвинения на 12 души за участие в организирана престъпна група за нелегални цигари
05 Юли 2019, Петък


По първоначална информация цигарите са били изнасяни за Гърция

Автор: Десант

Предстои да бъдат повдигнати обвинения на 12 лица за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на тютюневи изделия без съответното разрешение. Това каза на брифинг говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Сийка Милева във връзка с разбитата вчера фабрика за нелегални цигари в пловдивското село Труд, съобщава Агенция „Фокус“.

„Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд вземането на постоянна мярка „задържане под стража“ по отношение на всички обвиняеми лица“, заяви тя.

Фабрика за нелегални цигари, ощетявала държавата с между 15 и 20 млн. лв. месечно, беше разбита след съвместна акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП, ДАНС и Агенция "Митници" в пловдивското село Труд на 4 юли.

Малко преди това е бил разкрит и друга по-малък цех, намиращ се в село Ръжево Конаре. Задържани са 11 души, като се издирват и още трима. Служителите са били от Украйна и Молдова и са живели на територията на изграденото хале. По първоначална информация цигарите са били изнасяни за Гърция.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки