Бащата, който хвърли 4-годишния си син от мост край Габрово, е бил наркозависим


Бащата, който хвърли 4-годишния си син от мост край Габрово, е бил наркозависим
Снимка: Гугъл
04 Юли 2019, Четвъртък


По време на инцидента Дилян също е бил надрусан, е една от версиите, по които работят полицаите, участващи в разследването на шокиращото убийство

Автор: Десант

Бащата, който хвърли 4-годишния си син от мост край Габрово и заплаши да скочи след него, преди дни бил разлепил снимки по спирките в Габрово, за да издирва майката на детето, говорят габровци. Тя го напуснала и се покрила, а той започнал да я търси с обяви, на които е сложил снимка на жената и детето и послание "Обичам те, мамо!". Апелът "Търси се!" е разпространен и в социалните мрежи, съобщава Канал 3.

Вероятно конфликт в двойката и раздяла е в основата на жестоката драма, а родителят е искал да върне половинката си чрез детето.

Най-вероятно мъжът е бил надрусан, когато е хвърлил сина си от моста. Това е една от версиите, по които работят полицаите, участващи в разследването на шокиращото убийство, предаде TrafficNews.

Направените тестове и експертизи трябва да покажат дали мъжът е употребявал наркотици преди да вземе фаталното решение. Рано сутринта Дилян метнал 4-годишния си син от виадукта на обходния път в посока Севлиево. Момчето е издъхнало на място.

В 6,30 часа бащата сам се обадил на телефон 112, за да каже какво е направил. После заявил, че също ще се самоубие, но след три часа преговори с психолог на МВР се е отказал и е задържан.

Известният с прякора Дидко Малкия в криминалните среди мъж е лежал в затвора за кражби и пласиране на дрога. Според запознати той се е друсал редовно, прекалявал е и с алкохола. Именно в такова състояние той е пребивал редовно майката на загиналото дете Поля Христова, често посягал и на сина си. Според съседите Дилян е имал психични отклонения и често избухвал без видима причина.

Когато след последния зверски побой преди две седмици Поля избягала при майка си, Дилян разлепил из целия квартал снимка на жената и детето с послание "Обичам те, мамо!". Апелът "Търси се!" е разпространен и в социалните мрежи.

Шефът на полицията в Габрово старши комисар Борислав Муеров обаче заяви, че няма данни мъжът да е освидетелстван и лекуван от психично заболяване. Назначена е психиатрична експертиза, за да се установи дали може да носи отговорност за стореното. 31-годишният детеубиец все още не е привлечен като обвиняем

До момента на трагедията нито майката Поля, нито съседи са подавали сигнали за насилие в семейството. Противоречиви са и отзивите как са се грижили за момчето. Според личния му лекар то е имало вид на добре гледано дете, водено е редовно за задължителните имунизации. 

"Вчера си играеше пред блока с други деца, много усмихнато и игриво беше момченцето. Нямаше никакви признаци, че бащата е замислил нещо подобно. Имат една масичка, на която всяка вечер пият сок и играят шах. Всеки от квартал Русевци знае, че таткото - Дидо, не е много добре с главата. Но явно не е толкова луд, щом не му е стискало да скочи след детето си", пише в групата "Похвалите и абсурдите на Габрово" Антони Митрофанов.

В много коментари се говори, че Дилян често е посягал на сина си, дори когато искал да му купят нещо. Други обаче твърдят, че бил много грижовен и всяка вечер водел сина си да играе на детската площадка. „Дидо си сменяше настроението за минути. Ако е на кеф, се държи мило и изглежда най-благия човек на света. Избухне ли обаче е същински звяр”, разказват съседи на Дилян.


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
GRAZDANIN
04.07.2019 12:32:33
0
0
TOZI,,TATKO,,TRJBVA DA POLUCHIOT SADA NAI-STROGOTO NAKAZANIE-DOZIVOTEN ZATVOR!,,NE MOZEL DA
SI IZDARZA DETETO,,NO ZA DROGA I ALKOXOL-PERI IMAL?!I TOVA,CHE BIL,,DROGIRAN,,S NISHTO NE MOZE
DA OPRAVDAE UBIISTVOTO NA SOBSTVENOTO SI DETE!PODOBNI INDIVIDI SA NAPALNO BEZPOLEZNI ZA BLIZ
KITE I OBSHTESTVOTO!A,KAKTO DOBRE VIZDAME I MNOGO OPASNI!SLED,KATO E UBIL SOBSTVENOTO SI NAP
ALNO NEVINNO DETE,UTRE MOZE ,BEZ DA MU MIGNE OKOTO DA UBIE,KOITO I DA E DRUG CHOVEK!ZALKO,
CHE PREMAXNAXA SMARTNOTO NAKAZANIE,KOETO NAPALNO ZASLUZAVA!KAKVOTO I NAKAZANIE DA POLU
CHI-OT,,BOZIJ SAD,,NJMA DA SE OTARVE!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки