Хотелиери и неправителствени организации в подкрепа на Валери Симеонов за приетия Закон за защита от шума


Хотелиери и неправителствени организации в подкрепа на Валери Симеонов за приетия Закон за защита от шума
21 Юни 2019, Петък


С благодарствено писмо излязоха и от Национално сдружение за защита на собствениците на имоти, както и УС на Българска асоциация на собствениците в туризма

Автор: Десант

Асоциации на хотелиери и неправителствени организации излязоха с благодарствени писма до Валери Симеонов за това, че е започнал битката срещу шума и е отстоял докрай позициите си за приемането на Закона за защита от шума в околната среда в Народното събрание.

„Най-накрая в тази проблемна материя се прие закон, който да определя правилата на играта и да се знае кой контролира и чия е отговорността, а не както досега беше разпръсната на хиляда места, което според нас беше предпоставка да не работи закона“, се казва в писмо до Валери Симеонов на Съюза на хотелиерите – к.к Златни пясъци и Съюза на собствениците за развитие на к.к Златни пясъци.

„Считаме, че с приемането на промените в Закона за защита от шума в околната среда хотелиерите ще бъдат защитени и се надяваме да не се стига до рекламации от гостите зарази високите нива на шума, както беше досега“, се казва още в благодарственото писмо.

„От името на членовете на Национална асоциация „Българско Черноморие“ ви благодарим за упоритостта Ви да работите единствено и само в полза на гражданите. Поредното доказателство за това са приетите от Народното събрание промени в Закона за защита от шума в околната среда, които Вие инициирахте. До вчера закон имаше, но той не беше въведен в експлоатация. Не действаше, с изключение на периода, когато бяхте заместник министър-председател“, се казва в благодарствено писмо на Национална асоциация „Българско Черноморие“.

„Новоприетите разпоредби, които упълномощават полицейските служители да упражняват действен контрол на място и да прекратяват в момента на проверката силната музика или друг вид шум, извън нормите на закона, особено в периода 23-08 ч., създават условия за по-спокоен живот. Промените, които задължават заведенията  с удължено работно време да спазват нормите на закона са изключително полезни за обществото. Обикновено тези заведения са дискотеки на открито или заведения, намиращи се в жилищни сгради“, се казва още в писмото.

С благодарствено писмо до Валери Симеонов излезе и СНЦ „Клуб на хотелиера Несебър“.

„Изказваме своята благодарност към Вас и всички народни представители, подкрепили измененията в Закона за защита от шума в околната среда. Надяваме се, че с влизането на промените в сила отговорните институции ще започнат стриктното им прилагане, ще бъде прекратена порочната практика определени юридически лица да бъдат предупреждавани за предстоящите проверки или да бъдат покровителствани от контролните органи, ще се реагира незабавно по сигналите към телефон 112“, се казва в писмото до Валери Симеонов.

С благодарствено писмо излязоха и от Национално сдружение за защита на собствениците на имоти, както и УС на Българска асоциация на собствениците в туризма.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки