Вече може да се лови калкан


Вече може да се лови калкан
Снимка: ИАРА
19 Юни 2019, Сряда


По време на забраната риболовни инспектори са иззели над 26 километра бракониерски мрежи за улов на деликатесната черноморска риба 

Автор: Десант

Приключи забраната за улов на калкан и любителски риболов над 500 м надморска височина, съобщават от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

След влязла в сила Заповед на министъра на земеделието, храните и горите, с която това бе забранено,  инспекторите от отдел „Рибарство и контрол“ към ИАРА са извършили засилени проверки в акваторията на Черно море, пристанища, търговска мрежа и по пътищата в областите Бургас, Варна и Добрич за нерегламентиран превоз на риба и рибни продукти.

За периода от 15 април до 15 юни тази година служителите на ИАРА са направили общо 854 инспекции, като част от тях са извършени съвместно с Гранична полиция и инспектори от ANPA Румъния.

По време на проверките са съставени  24 броя актове за нарушения и са иззети над 26 000 м мрежи за улов на калкан и 5120 м немаркирани мрежи.

Част от незаконно уловената риба е върната във водите на водоемите, а приблизително 378 кг от бракониерския улов е дарен, уточняват от ИАРА.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки