Ловец е изправен на съдебната скамейка за убийство на чужда овчарка


Ловец е изправен на съдебната скамейка за убийство на чужда овчарка
17 Юни 2019, Понеделник


Според съдебнооценителна експертиза, стойността на куче порода „средноазиатска овчарка“ е 1350 лева

Автор: Янко Крумов

Районна прокуратура – Гоце Делчев е предала на съд мъж с инициали Г.Ц. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 325б, ал. 1, пр. 1 от НК, съобщават от Апелативна прокуратура в София.

Обвиняемият се занимавал с лов и притежавал разрешително за оръжие.

Вечерта на 17 септември 2017 г. мъжът се прибирал от лов с автомобила си м. „Сузуки самурай“. Шофирал бавно, а след него тичало кучето му порода „английски сетер“. Когато наближил главния път, в района на местността „Летището“ до гр. Гоце Делчев, спрял и слязъл от колата, за да прибере животното в клетка.

В този момент Г.Ц. видял как друго куче порода „северноазиатска овчарка“ нападнало неговото. Тогава обвиняемият взел ловния си автомат м. „Бенели“, заредил го с патрони и произвел изстрел. Овчарката извила и отскочила назад, след което се затичала към стопанина си – М. М., който бил на около 70-80 метра от тях. Докато тичала към него, Ц. произвел втори изстрел по нея, в резултат на което животното се претърколило.

Последвало изясняване на случилото се между двамата мъже. Стопанинът на простреляното куче заявил на Г.Ц., че ще се обади в полицията, като направил опит да му попречи да се качи в автомобила си. Обвиняемият го блъснал по гърдите, след което взел камък, за да го удари, а впоследствие се качил в колата и отпътувал.

М.М. завел овчарката си при ветеринарен лекар, където по време на оказване на първа помощ, кучето умряло.

В хода на досъдебното производство е била назначена ветеринарномедицинска експертиза, от която е видно, че смъртта на животното се дължи на остра кръвозагуба и вероятно засягане на вътрешни органи – бял дроб, кръвоносно съдове, сърце, които са били причинени от огнестрелно оръжие.

Според съдебнооценителна експертиза, стойността на куче порода „средноазиатска овчарка“ е 1350 лева.

Предстои делото да продължи в съда.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки