Марияна Николова: Без социален диалог няма прогрес


Марияна Николова: Без социален диалог няма прогрес
17 Юни 2019, Понеделник


Едновековният юбилей на Международната организация на труда е не само повод за равносметка, но и повод да отправим поглед към бъдещето, подчерта вицепремиерът

Автор: Десант

„100 години представители на правителства, работодатели и работници работят съвместно за преодоляване на неравенствата и изграждане на дълготраен мир на основата на социална справедливост“.

С тези думи вицепремиерът Марияна Николова се обърна към участниците в 108-та сесия на Международната конференция на труда по време на сутрешното пленарно заседание.

Тя подчерта, че едновековният юбилей на Международната организация на труда е не само повод за равносметка, но и повод „да отправим поглед към бъдещето – към възможностите и предизвикателствата, които ни открива то в променящия се свят на труда.“

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика изтъкна, че България е извървяла дълъг път от членството си от 6 декември 1920 г. до наши дни.

„Ратифицирали сме 101 Конвенции на организацията и се стремим към постоянно усъвършенстване на тяхното прилагане. В тази мисия е особено важна ролята и подкрепата, която оказват социалните ни партньори. Развитието на социалния диалог на всички нива е ключова предпоставка за постигане на прогрес“, подчерта вицепремиерът.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки